CENE VRTNEGA POHIŠTVA PREHOD

Ekskluzivna garnitura Zenhit

Izbor vrtnega pohištva Prehod je zelo velik. Združuje izdelke vseh najbolj priznanih luksuznih blagovnih znamk. Ker so cene pohištva pomemben podatek pri načrtovanju zunanjih bivalnih prostorov, vam želimo njihove cene predstaviti na čim bolj enostaven način. Ceniki za celotni program vrtnega pohištva Prehod so na voljo v našem razstavnem studiu v Kranju.

Vsak proizvajalec združuje svoje izdelke v kolekcije, ki jih lahko sestavljajo različni elementi. To so vrtne mize in vrtni stoli, počivalniki, fotelji, zofe in vrtne sedežne garniture, ležalniki in ležišča ter dopolnilni skladni elementi. Vsak element kolekcije je lahko sestavljen tudi iz več različnih sestavnih delov. Posamezni artikli imajo lahko več barv in tudi blazine zanje so lahko izdelane iz različnih materialov. Vse variante izvedb posameznih izdelkov zato tudi vplivajo na ceno končnega izdelka.

Vsak proizvajalec ima svojstven sistem oblikovanja cen

Ceniki vrtnega pohištva vseh blagovnih znamk so zelo obsežni. Na voljo so v tiskani obliki. V elektronski obliki pa so zaradi manšega obsega na voljo ceniki posameznih kolekcij. Naši svetovalci za vrtno pohištvo izdelke zelo dobro poznajo in vam lahko pojasnijo vse o posameznih njih in o njihovih cenah.

Z vrtnim pohištvom Prehod ustvarjamo zadovoljstvo naročnikov z udobjem in ugodjem, ki ga ustvarjajo ob njihovi uporabi.
Kako določiti ceno izbora vrtnega pohištva na sliki iz kolekcije Mistral? Cena kompleta je 55.000 €.

Slikovno prikazani izdelki na spletu nimajo navedenih cen. To je predvsem zato, ker se cene lahko med letom zaradi hitrega spreminjanja cen surovin, energije in transporta tudi pogosto spreminjajo. V primeru, da vas zanimajo cene prikazanih izdelkov, vam le-te na podlagi vašega povpraševanja posredujemo po elektronski pošti. Če je sestava cenika posamezne kolekcije bolj enostavna, vam cenik zanjo posredujemo tudi v elektronski obliki.

CENE VRTNIH GARNITUR, VRTNIH MIZ IN STOLOV

Vrtne garniture sestavlja več elementov vrtnega pohištva. Vrtna miza je njen glavni sestavni element, ob njej so razporejeni vrtni stoli ali vrtne klopi. Vrtne mize se razlikujejo po obliki, velikosti in izboru materialov, iz katerih so izdelane. Podobno velja tudi za stole ali klopi. Stoli in klopi so lahko opremljeni z blazinami ali pa je izbira blazine stvar odločitve naročnika. Cena vrtne garniture je tako odvisna od naslednjih značilnosti vrtnih miz, stolov in klopi:

 • oblika mize (okrogla, ovalna, pravokotna, raztegljiva),
 • velikost mize (širina in dolžina mize, premer mize),
 • število stolov ali klopi v sestavi garniture, kar je neposredno povezano tudi z velikostjo mize,
 • višina mize (standardna jedilna višina, visoke, barske in nizke mize),
 • dizajn mize in stolov (tradicionalni, elegantni, klasični, sodobni dizajn priznanih oblikovalcev),
 • sestav materialov ogrodja miz in stolov (aluminij, jeklo in nerjavno jeklo lahko lakirano v različne barve, teak, beton, pletenina v različnih izvedbah),
 • izbor materiala mizne plošče (lesene, kovinske, steklene, keramične, HPL),
 • kakovost materialov in tehnologija izdelave vseh elementov garniture,
 • vrsta tkanine za blazine stolov in klopi.

Nekateri proizvajalci v svojih cenikih vsako navedeno podrobnost posebej vrednotijo. Zato je v takih primerih točno ceno vrtne garniture oziroma mize in stolov zelo težko določiti. Potrebno je poznati podrobnosti in načina njihovega vrednotenja. To še posebej velja v primerih, ko imamo pri izbiri več možnosti.

Okrogla manjša vrtna garnitura z mizo in stoli EXES v črni barvi in Nero Marquina keramično ploščo.
Vrtna garnitura s stoli in mizo Exes v črni barvi, z rokonasloni iz tikovine in z blazinami – cena 12.100 €

Primer določitve cene vrtne garniture

Mize UNITE proizvajalca Royal Botania imajo lahko sedem velikosti in dve obliki. Ogrodje je lahko izdelano iz aluminija, lakiranega v pet barvah ali iz tikovine. Mizna plošča je lahko iz tikovine ali iz enajst vrst keramike, od katerih ima vsaka svojo ceno. Razpon cen zanje je tako lahko od 1.600 € do 7.000 €.

Natančno ceno vam lahko posreduje samo naš svetovalec za vrtno pohištvo

Pri stolih na ceno vpliva predvsem njihov dizajn iskupaj z izborom uporabljenih materialov ter izbor blazin zanje. Če mizo U-NITE na primer kombiniramo s stoli EXES, je njihovih različic kar trideset. Cena stola pa je med 1.200 € in 1.550 €. Za celotno garniturno kombinacije U-NITE/EXES z ustreznim številom stolov je cena tako med 4.900 € in 22.000 €.

Cene vrtnih miz

Največji vpliv na ceno posameznega modela vrtne mize ima dizajn. Z njim je povezana tudi izbira materialov, iz katerih je miza izdelana. Dizajn je povezan še s kakovostjo izbranih materialov in tehnologijo izdelave. Najbolj dovršene in iz najboljših materialov izdelane mize imajo lahko tudi do pet krat višjo ceno od standardnih izvedb miz.

Pri kakovosti materialov je potrebno upoštevati dejstvo, da je kakovost vseh materialov v svoji kategoriji na najvišjem nivoju. Razlike so med cenami različnih materialov, od katerih ima vsak svoje značilnosti. Izbrani materiali vplivajo na ugodje in udobje pri uporabi ter na njihovo trajnost. Izbira materialov daje izdelkom tudi svojstven brezčasni značaj.

CENE VRTNIH SEDEŽNIH GARNITUR

Vrtne sedežne garniture v programu vrtnega pohištva Prehod imajo največji nabor različnih izdelkov in sestavnih elementov. Natančno določanje njihovih cen je še bistveno bolj zahtevno. Množica različnih možnosti kombiniranja sestavnih elementov je oblikovana prav zato, da si svoj sestav oblikujete resnično lahko po svoji meri. Vsak ima drugačne potrebe in želje, drugačne estetske preference, svojstven ambient in sebi lastne občutke ob njihovi uporabi.

Običajni sestavni elementi vrtne sedežne garniture so enosed, dvosed, trosed in nizka mizica. To velja za sestav samostojno postavljenih kosov pohištva. V primeru modularnih sestavov pa je nabor elementov še bistveno večji. To so enojni element, dvojni, trojni, kotni, meridien, ležalni element in še več. Posamezni elementi so lahko še z levim ali desnim rokonaslonom, imajo priključeno stransko polico in podobno. Tudi oblazinjenje je lahko izvedeno modularno, tako da module za hrbtišča in naslone izbirate povsem po svojih potrebah.

Najbolj zahtevno je določanje cen vrtnih sedežnih garnitur

Poenostavljeno na ceno vrtne sedežne garniture vplivajo naslednji dejavniki:

 • izbira kolekcije, na katero se navezuje njen dizajn,
 • materiali, iz katerih je vrtna sedežna garnitura izdelana,
 • kakovost materialov in tehnologija izdelave vseh elementov sedežne garniture,
 • velikost vrtne sedežne garniture, ki se nanaša na število sedežnih mest oziroma število sestavnih elementov,
 • izbor tkanine za blazine sedišč, naslonjal in hrbtišč,
 • dodatni sestavni elementi, ki dopolnjujejo sedežno garnituro.
Proporočamo tudi tiste izdelke, ki lahko ustrezajo predvideni proračunski vrednosti.
Z odličnim poznavanjem izdelkov in njihovih lastosti vedno lahko predlagamo tudi cenovno ustrezno rešitev – cena sestava je 9.000 €

Primer določitve cene vrtne sedežne garniture:

Primer lažjega določanja cene vrtne sedežne garniture se nanaša na sestav iz zgornje slike, trosed, fotelj, počivalnik s taburetom in mizica iz kolekcije RILLY proizvajalca Dedon. Razpon cen za celotni sestav te sedežne garniture je od 17.280 € do 21.000 €.

Težji primer določanja cene vrtne sedežne garniture predstavljajo sestavi iz kolekcije ORGANIX proizvajalca Royal Botania. Povsem modularna izvedba in široke možnosti sestavljanja garniture zahtevata natančno poznavanje vseh elementov garniture. Veliko je različic njihovih sestavnih delov in več je načinov njihovega povezovanja. Za vsak element posebej je potrebno določiti obliko ogrodja, obliko naslonjal in vseh blazin. Prav tako na skupno ceno vpliva še zbor materiala za blazine.

Za vrtno sedežno garnituro ORGANIX, v kombinaciji, prikazani na spodnji sliki, je njena cena 36.000 €. Skupaj s senčnikoma pa 43.800 €.

Najboljše luksuzne rešitve pri opremljanju zunanjih bivalnih prostorov so brezčasne in so kupcem v trajno zadovoljstvo
Vrtna garnitura Organix s senčnikoma Palma

CENE POČIVALNIKOV, LEŽALNIKOV IN LEŽIŠČ

Določanje cene počivalnikov je enostavnejše. Sestavljeni so največ iz treh delov, ogrodja in oblazinjenja ter po potrebi še tabureta. Dejavniki, ki vplivajo na njihovo ceno so enaki kot pri vrtnih stolih. Proizvajalci vedno posebej navajajo cene za vsak posamezni element počivalnika.

Zaradi velikih razlik v dizajnu, izboru materialov in sestavnih elementov pri počivalnikih je razpon njihovih cen lahko zelo velik. Cene enostavnih počivalnikov se gibljejo od 600 € naprej. Luksuzno oblikovani počivalniki pa dosegajo ceno tudi do 8.000 €

Podobno so cene enostavnejše oblikovane pri tudi pri ležalnikih. V ceniku je posebej jenavedena cena samega ležalnika, pripadajoče blazine in tudi dodatne odlagalne police ali mizice. Razpon cen pri ležalnikih je manjši. Enostavni ležalniki imajo ceno od 600 € do 1.600 €, luksuzne izvedbe ležalnikov pa dosegajo cene tudi do 8.500 €.

Cene vrtnih ležišč

Najbolj zahtevno je določanje cene ležišč, še posebej tistih, ki so oblikovana kot paviljoni. Tak primer je ležišče Grid Cabana proizvajalca Gloster.

Izbira ležišč je zelo velika. Razlikujejo se predvsem po dizajnu in funkcionalnosti, izbiri materialov, iz katerih so izdelana, in načina oblazinjenja. Enostavna ležišča so pravokotne ali okrogle oblike, predvidena za eno ali več oseb. Imajo lahko tudi dodano senčilo. Pri vseh imate vedno možnost izbire različnih blazin. Cene luksuzno oblikovanih enostavnih ležišč so od 3.000 € in več.

Luksuzno vrtno ležišče Grid Cabana je ena od najboljših izvedb pravih vrtnih ležišč.
Vrtno ležišče Grid Cabana sestavlja vrsta različnih elementov – cena sestava na sliki je 22.700 €

Večja luksuzna ležišča so namenjena pravemu uživanju v zunanjem okolju. Načrtovana so tako, da omogočajo največje udobje in ugodje pri njihovi uporabi. To so ležišča za najmanj dve osebi. Lahko so oblikovana kot gugalnice ali viseča ležišča in pavilioni. Vsi najboljši proizvajalci vrtnega pohištva imajo v programu vsaj eno tako ikonično ležišče. Med njimi so najbolj poznani Wave, Tuskany, Grid Cabana, Swingrest, Nestrest in Pavilion. Cene teh ležišč so v razponu 10.000 € do 25.000 €.

CENE SENČNIKOV, SVETIL IN VRTNIH VAZ

Senčnik je lahko enostaven ali zahteven element na vrtu. Temu ustrezen je tudi tudi način določanja njihove cene. Če izberete enostaven senčnik, zanj potrebujete samo še ustrezen podstavek. Cena luksuznih enostavnih senčnikov je med 2.500 € in 9.000 €. Pri izbiri zahtevnejših senčnikov je izbira nekoliko zahtevnejša. Ti senčniki imajo možnost izbire več vrst tkanin ter podstavkov in imajo več velikosti. Razpon njihovih cen pa je podoben.

Določanje cen pri svetilih je prav tako enostavno, saj so večinoma predstavljena kot samostojni izdelki.

Pri vrtnih vazah je njihova cena odvisna predvsem od velikosti, barve gline in površinske strukture. V ceniku so vedno navedene samo osnovne cene. Za posebne barve in strukture je določen dodatek na ceni, ki ga za vsak primer posebej tudi navedemo in posredujemo v ponudbah. Za transport vrtnih vaz je potrebno posebno pakiranje in transport od proizvajalca do kupca. Zato proizvajalec ob naročilu ta strošek posebej zaračuna. Cena pakiranja in transporta zavisi od velikosti vaz in velikosti posameznega naročila. Tega podatka vnaprej zato ni mogoče navesti.

SVETOVALEC VAM POSREDUJE TOČNE PODATKE

Naši svetovalci za vrtno pohištvo natančno poznajo vse izdelke in njihove značilnosti. Poznajo način določanja cen posameznih artiklov vsakega proizvajalca posebej. Ko vam bodo pomagali pri iskanju najprimernejše rešitve za opremo vaših zunanjih bivalnih prostorov, vam bodo posredovali tudi njihove natančne cene.

Izkoristite pomoč naših svetovalcev, ki vse izdelke odlično poznajo in vam lahko priporočijo za vas najbolj ustrezne rešitve.
Svetovalec vam pomaga pri izboru izdelkov in posreduje točne informacije o njihovih cenah

Če boste ugotovili, da vrtno pohištvo iz našega programa lahko izpolni vaša pričakovanja, obiščite naš razstavni studio v Kranju, kjer vam bodo naši svetovalci in arhitekt pomagali najti najustreznejšo rešitev.