Blagovne znamke
Atelier Vierkant
Atelier Vierkant
Vrtne vaze, lonci in posode Atelier Vierkant predstavljajo vrhunec oblikovanja gline. V vsakem bivalnem prostoru izražajo lepoto, urejenost in občutek prisotnosti ljudi. S svojimi oblikami ustvarijo različna občutja in doživetja. So umetniške skulpture, ki samostojno ali z ustrezno zasaditvijo naredijo prostor edinstven.
Vrtne vaze Atelier Vierkant privlačijo poglede in ustvarjajo posebno vabljive ambiente, kjer se ljudje radi zadržujejo.
Extremis
Extremis
Že ime blagovne znamke Extremis napoveduje značilnosti njihovega programa vrtnega pohištva. Svoje pohištvo označujejo kot orodje za druženje in ustvarjanje novih doživetij. Temu principu je prilagojen tudi dizajn vseh njihovih izdelkov.
Vrtno pohištvo Extremis ima dve glavni značilnosti. Uporabnost in moč, da vzpodbujajo druženje ljudi, ki ga uporabljajo. Ponuja povsem svojstvene rešitve, značilne samo za Extremis.
Roda
Roda
Vrtno pohištvo Roda zaznamuje značilni italijanski dizajn in modni pristop. Temelji na združevanju notranjih in zunanjih bivalnih prostorov na mediteranski način. Pri vrtnem pohištvu Roda z lahkoto prepoznate uravnotežen sredozemski slog, ki se pojavlja v njegovih oblikah, barvah in materialih.
Vrtno pohištvo Roda lahko prilagodite zunanjemu in notranjemu bivalnemu prostoru ter lastnemu slogu bivanja.
Manutti
Manutti
Manutti vrtno pohištvo obsega izdelke za različna okolja in okuse. Označuje ga preplet kontinentalnega in mediteranskega značaja. Za izdelavo pohištva Manutti uporablja tudi nekoliko nepričakovane materiale, kot so svojstvene pletenine ter črno obarvana in krtačena tikovina. Vrtno pohištvo Manutti združuje zanimive barvne kombinacije in inovativne načine pletenja. V izdelke je vgrajena simpatija do tradicionalnega načina druženja na vrtu.
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie že več kot sto let izdeluje vrtno pohištvo iz najboljše tikovine. Ohranjajo tradicionalni mojstrski način izdelave, ki tikovino spremeni v brezčasne izdelke, ki kljubujejo vsem vremenskim razmeram.
Program izjemnega vrtnega pohištva Barlow Tyrie dopolnjuje še pohištvo iz navtičnega nerjavnega jekla. Njihov tik in navtično jeklo sta edina materiala, ki sta povsem odporna na klimatske razmere ob morju in na plovilih.
Tribù
Tribù
Vrtno pohištvo Tribù zaznamuje eleganca diskretnega
in prefinjenega značaja. Kolekcije vrtnega pohištva Tribù imajo nežen, lahkoten značaj in umirjen čar. Na unikaten način prinašajo luksuzni bivalni slog ljubiteljem vrta in bivanja zunaj. Tribù ponuja udobje notranjega pohištva v zunanjih bivalnih prostorih in jih s tem medsebojno povezuje.
Sodobno oblikovano vrtno pohištvo Tribù elegantno izraža čistost in popolnost.
Dedon
DEDON
Dedon vrtno pohištvo označuje prvovrstna pletenina, izdelana iz najkakovostnejših sintetičnih vlaken. Pri njihovem pohištvu se odlično združujeta sodobna tehnologija in tradicionalno ročno delo. Priznani oblikovalci so za Dedon ustvarili vrsto ikoničnih kosov vrtnega pohištva, ki omogočajo osebno razkošje na prostem.
Z Dedonom se prepletajo doživetja, navdihi in zgodbe s celega sveta. Njihov “Spirit of Place” izraža ustvarjalno svobodo.
Gloster
Gloster
Vrtno pohištvo Gloster omogoča ustvariti brezčasne zunanje bivalne prostore, ki pričarajo vabljivo razpoloženje. Za njihovo izdelavo Gloster uporablja samo najboljšo tikovino in druge izbrane materiale. Vsi njihovi izdelki so oblikovani s ciljem, da boste z njimi na prostem uživali v neštetih, za vas posebnih trenutkih.
Osredotočenost na izdelavo najboljšega in brezčasnega vrtnega pohištva je Gloster postavila na sam vrh tovrstne ponudbe.
Royal Botania
Royal Botania
Vrtno pohištvo Royal Botania zaznamujejo tri značilnosti, estetika, ergonomija in izvrstna tehnična izvedba vsake podrobnosti. Njihova izjemno široka ustvarjalnost je oblikovala obširen izbor vrhunskega vrtnega pohištva. Njihove tehnično dovršene rešitve in trajnost izdelkov vsakogar presenetijo.
Med vsemi blagovnimi znamkami ima Royal Botania največjo zbirko vrhunskega vrtnega pohištva za zahtevne uporabnike.
Vse...
12/10/2021

ZUNANJE KURIŠČE - IZBOR NAJBOLJŠIH KURIŠČ

Kategorije: 

Ko zunanje kurišče postavite na primerno mesto na vrtu, postane osrednji del vašega zunanjega prostora. Ob njem se lahko sproščate in družite v vseh letnih časih. Ogenj vas privlači in s svojo toploto, gibanjem plamenov in z zvoki ob gorenju drv ustvarja prijetno vzdušje in oblikuje popoln in sproščujoč ambient. Zunanje kurišče na vrtu deluje tudi kot samostojna skulptura, ki vašemu zunanjemu okolju doda pomembno estetsko vrednost. 

Kurišče na vrtu ali na terasi povsem spremeni dogajanje ob družćenju z družino in prijatelji. Vsi bodo radi ob njem, ko zakurite ogenj.
Ko zakurimo ogenj, se središče dogajanja preseli ob zunanje kurišče

Za postavitev vrtnega kurišča potrebujete  ustrezen in primerno velik prostor. Sodobno oblikovana vrtna kurišča se odlično vklopijo v zunanje okolje. Z njim lahko oblikujete osrednji prostor vašega vrta ali pa oblikujete povsem nov in zanimiv bivalni kotiček.

Izbor modelov sodobnih zunanjih kurišč je velik. Uporaba žlahtnih materialov in sodobne oblike so značilnost večjih zunanjih kurišč. Z njimi ustvarite povsem drugačen prostor za druženje, ki je veliko več, kot samo preprosto mesto za kurjenje ognja. Na njem lahko zakurite tudi večji ogenj in omogočite prisotnim drugačna doživetja.

Za manjše zunanje prostore in terase so namenjena manjša in enostavna kurišča, nekatera od njih lahko vgradite tudi v tla. Med njimi so minimalistično oblikovana in prenosna kurišča. Večina kurišč je okrogle, manj kvadratne oblike. Med kurišči po obliki izstopa na trinožniku viseče kurišče. Večina vrtnih kurišč ima tudi dodatke, s katerimi kurišče spremenimo v priročen žar. 

Vsa kurišča iz programa Prehod so namenjena za kurjenje z drvmi in večina od njih ima vgrajene zalogovnike za drva. Prav kurjenje z drvmi ljudem omogoča najbolj pristne občutke ob ognju, ker deluje na vsa njihova čutila.

IZBERITE PRAVO ZUNANJE KURIŠČE ZA SVOJ VRT

Zunanje kurišče vam omogoča, da se tudi v hladnih dneh lahko sproščate in uživate na vrtu. Ogenj vas ogreje, osvetli prostor in ustvari prijetno vzdušje.

Najprej izberete primerno mesto na vrtu, ki omogoča varno kurjenje in je dovolj oddaljeno od vnetljivih predmetov in stvari. Zunanje kurišče je najbolje postaviti na trdno podlago. Pri izbiri kurišča za vaš prostor na vrtu ali terasi upoštevajte naslednje dejavnike: velikost, kakovost, trajnost, dizajn in način uporabe. Funkcionalne lastnosti zunanjih kurišč so si zelo podobne, največje razlike so predvsem v tem, kako velik ogenj na njem lahko zakurite. 

Vrtno kurišče in ogenj v njem ter udobna sedišča nam omogočata bivanje zunaj tudi ob hladnem vremenu
Prostor za druženje na terasi z udono vrtno garnituro in kuriščem

Zunanja kurišča Prehod  so izdelana iz kakovostnih in trajnih materialov. Pri njihovi izdelavi so uporabljeni najboljši materiali, odporni na toploto in zunanje pogoje. Najbolj občutljivi deli, kurilna komora in nosilna konstrucija so iz nerjavnega in ognjeodpornega jekla, ostali deli iz korten pločevine, aluminija, kamna in tudi lesa. Vse te možnosti kombiniranja materialov vam omogočajo, da zagotovo lahko najdete pravo kurišče tudi za vaš vrt.

ELEGANTNO ZUNANJE KURIŠČE FIRE BOWL

Vrtno kurišče Fire bowl je nizko okroglo zunanje kurišče, izdelano iz debele ognjeodporne črno barvane jeklene pločevine. Zavihan rob kurišča preprečuje, da bi žerjavica ali goreča drva spolzela na tla. Elegantna oblika kurišča omogoča njegovo umestitev na prestižne vrtove  in terase ob izbrano zunanje pohištvo. Na voljo sta dve velikosti kurišč, premer 90 ali 135 cm. Na večjem kurišču brez težav zakurite večji ogenj in za kurjenje uporabljate večja drva.

Fire bowl vrtna kurišča lahko umestimo prav vsak zunanji prostor, tako na vrtu kot na terasi. Večja različica dovoljuje večji ogenj.
Eleganca in funkcionalnost sta glavni značilnosti zunanjega kurišča Fire bowl

IKONIČNO VRTNO KURIŠČE ZERO

Zunanje krišče ZERO je sodobno in izredno lepo oblikovano kurišče, namenjeno prav za posebne trenutke, ki jih preživite na vrtu. S svojim dizajnom in eleganco, ki jo dopolnjuje gorenje drv, ponuja toplino in ugodje. Vse prisotne prav vabi, da se zberejo ob njem. Zunanje kurišče Zero, proizvajalca Ak47 Design je eno redkih, ki la lahko kurite tudi na bolj omejenih vrtovih in terasah.

Vrtno kurišče sestavlja kovinski osrednji del – prostor za ogenj in ožji ali širši obod kurišča, ki je lahko izdelan iz različnih materialov, kovine, kamna ali lesa. Širok obod kurišča omogoča sedenje ob ognju in priročno pripravo hrane na žaru. Zabavno in prijetno druženje na več načinov. Na voljo so štiri velikosti kurišča, premera 120, 150, 200 in 300 cm.

Zimsko vdušje na terasi z udobnimi počivalniki in rekviziti ki nas lahko dodatno ogrejejo. Vrtno kurišče Zero v najmanjši izvedbi.
Zimska idila ob kurišču Zero in večernem ognju na terasi

Vrtno kurišče Zero ni samo kurišče, ampak hkrati tudi zalogovnik za drva. Za kovinsko kurišče Zero sta značilni dve vzporedni plošči, ki tvorita zalogovnik za drva in istočasno služita tudi kot odlagalni prostor. Na zgornji plošči ob pečenju na žaru lahko tudi sedite. S svojim dizajnom bo vrtno kurišče Zero obogatilo vaš zunanji prostor in predstavljalo zanimiv element vašega vrta.

EKSKLUZIVNO ZUNANJE KURIŠČE ERCOLE

Z zuporabo dveh različnih materialov je zasnova zunanjega kurišča Ercole še posebej zanimiva. Jekleno konstrukcijo nadgrajuje marmorna plošča, ki daje kurišču poleg sodobnega dizajna še svojstven šarm in ekskluzivnost. Vrtno kurišče Ercole je na voljo v več velikostih, premera 120, 150 in 250 cm.

Najbolj ekskluzivna izvedba vrtnega kurišča Ercole manjše izvedbe s ploščo iz rjavega "rain forest" marmorja.
Vrtno kurišče Ercole s ploščo iz rjavega "rain forest" marmorja, ena najbolj ekskluzivnih izvedb kurišča.

Vsako kurišče Ercole je zaradi različnosti uporabljenega kamna povsem unikatno. Struktura vsake plošče je drugačna. Kurišče je prava mojstrovina oblikovalcev. Še posebej marmor "rain forest", ki izhaja iz Indije, postavlja kurišče Ercole med najbolj ekskluzivne izdelke za uporabo na vrtu. Izjemno izvedbo vrtnega kurišča Ercole predstavlja tudi izvedba s ploščo iz peščenjaka v barvi tikovega lesa. Plošča se ob kurjenju nikoli ne pregreje.

Pod zgornjo ploščo kurišča se nahaja tudi zalogovnik za drva. Enostavnejša izvedba kurišča ima namesto marmorne plošče ploščo izdelano iz betona v treh različnih barvah

LUKSUZNO KURIŠČE RONDO

Zunanje kurišče Rondo je namenjeno vsem tistim, ki želijo imeti najbolj naravni videz kurišča. Rondo je sodobno oblikovano kurišče, ki obogati videz vsakega vrta. Izdelano je iz italijanskega marmorja "santafiora trahit", ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Luksuzno vrtno kurišče iz ekskluzivnih materialov, Rondo, navdušuje poznavalce. Namenjeno je ljubiteljem izdelkov najbolj naravnega videza.
Ekskluzivno kamnito vrtno kurišče Rondo luksuzne izvedbe z najbolj naravnim videzom

Osnovna konstrukcija tega luksuznega vrtnega kurišča, ki ga izdeluje Ak47 Design, sestoji iz nerjavnega jekla in kortena, prav tako tudi osrednji del za kurjenje ognja. Kurišče je opremljeno z mrežico za žar in ploščo, ki pokriva kurišče, ko ga ne uporabljate.

ZUNANJE KURIŠČE ZEN

Zunanje kurišče Zen sestavljata dva osnovna dela, centralna kuriščna komora in zunanji obroč iz korten pločevine. Vmesni prazen prostor je napolnjen s poljubno izbranim kamnom ali peskom. Izberete lahko droben pesek, prodnike različne granulacije ali prane rečne kamne.

Vrtno kurišče Zen je iz dveh delov, kurišča v sredini in zaščitnega obroča. Vnesni prostor je napolnjen s kamenjem.
Zunanje kurišče Zen z rečnim kamenjem

Kurišče Zen, ki ga izdeluje Ak47 Design, lahko vgradite tudi v tla terase. Osrednjo kurilno komoro rahko postavite v sredino zunanjega obroča, lahko pa jo nekoliko zamaknete in dobite asimetrično obliko kurišča. Ko ga ne uporabljate, je kurišče pokrito s ploščo, ki preprečuje raznašanje pepela iz kurilne komore in jo zaščiti pred dežjem. Kurišče je lahko opremljeno tudi z mrežico za žar. Zunanji premer vrtnega kurišča Zen je 180 cm.

KURIŠČE ARTU Z ANTIČNIM PRIDIHOM

Vrtno kurišče Artu je izjemno zunanje kurišče, pri katerem je Ak47 Design uporabil antični slog izdelave kurišč. V kurišče je vgrajen kostanjev les, iz katerega je izdelana zgornja plošča kurišča. Les daje kurišču svojstven vtis toplote in je izredno prijeten na otip. Ob kurjenju ognja brez težav lahko posedate na njem.

Luksuzno vrtno kurišče Artu ima svojsven antični značaj, ki mu ga daje lesena kostanjeva plošča.
Na antični način obdelan kostanjev les daje vrtnemu kurišču Artu poseben luksuzni značaj.

Enostavna in sodobna oblika kurišča omogoča, da ga lahko uporabite na vsakem dovolj velikem vrtu. Vrtno kurišče Artu ima premer 300 cm in potrebuje večji prostor, da se izrazi v vsej svoji estetski veličini. Osnovna konstrukcija kurišča je izdelana iz nerjavnega jekla in kortena.

Sodobno zunanje kurišče Artu je idealno za postavitev tudi na vrtovih in terasah HoReCa objektov, kot so hoteli, restavracije, golf igrišča in podobno.

KVADRATNO ZUNANJE KURIŠČE TOAST

Zunanje kurišče Toast je manjše kurišče kvadratne oblike. Ker je manjše velikosti, je primeren za manjše terase in vrtove z omejenim prostorom.

Enostavna izvedba manjšega kvadratnega kurišča z zalogovnikom za drva. Primerno za manjše zunanje bivalne prostore.
Kvadratno kurišče Toast za manjše zunanje prostore in vrtove

Ak47 Design je vrtno kurišče Toast izdelal na podoben način, kot ostala kurišča, z zalogovnikom za drva. Zgornja plošča kurišča velikosti 125 x 125 cm je idelana iz kortena in je izolirana od samega kurišča, tako da se pri korjenju ne pregreva. Zunanje kurišče Toast ima vgrajeno tudi zaščitno steklo, ki dodatno omeji kurilno komoro in zmanjšuje vpliv vetra pri kurjenju.

MINIMALISTIČNO VRTNO KURIŠČE DADO

Minimalistično vrtno kurišče Dado je majhno zelo uporabno kurišče. Namenjeno je za uporabo na majhnih vrtoivih in terasah. Na voljo v dveh različicah, okrogli in kvadratni obliki ter iz kortena ali belo barvanega jekla.

Majšo izvedbo kurišč sestavljajo kovinska kurišča Dado. Kovinsko vrtno kurišče je lahko iz barvane jeklene pločevine.
Manjše vrtno kurišče Dado je primerno za vsak manjši prostor na vrtu ali terasi

Kurilna komora vrtnega kurišča Dado je posebej izolirana od zunanjega oboda, da se ne pregreva in da se toplota ne prenaša navzven. Z mrežico za pečenje ga vedno lahko spremenite v priročen žar.

PRENOSNO KURIŠČE DISCOLO

Vrtno kurišče Discolo je lažje prenosno kurišče, ki ga lahko vzmete s seboj na potovanje in ga uporabite povsod, kjer želite. Lahkotna a sodobna izvedba kurišča omogoča, da ga lahko hitro sestavite in postavite na željeno mesto. Enostavno oblikovan podstavek kurišče dvigne od tal na primerno višino za kurjenje in za uporabo kurišča kot žar.

Vrtno kurišče Discolo je lahkotno in prenosljivo, vendar dovolj veliko za primeren ogenj. Lahko vzmete s seboj na potovanje.
Enostavna izvedba kurišča omogoča hitro postavitev na želeno mesto

Vrtno kurišče Discolo je premera 120 cm in dovolj veliko, da vam omogoča zakuriti tudi nekoliko večji ogenj. Kurišče je izlano iz oksidirane pločevine korten in odporno na zunanje vremenske pogoje.

ENOSTAVNO KURIŠČE HOLE

Zunanje kurišče Hole je sodobno enostavno kurišče diskaste oblike, ki ga lahko postavite neposredno na tla, ne glede na to, iz kakšnega materiala so. Kurišče je premera 136 cm in dovolj veliko za kurjenje tudi večjih kosov lesa.

Zunanje kurišče Hole enostavno vgradite v tla terase ali ga samo položite na trdno podlago. Enostavno in učinkovito.
V tla vgrajeno zunanje kurišče Hole

Vrtno kurišče Hole je tudi idealen model kurišča za vgradnjo v tla. Ko kurišče ne uporabljate, ga pokrijete s pripadajočo ploščo in z njo izravnate tla terase. Plošča je pohodna in ne ovira premikanja po terasi. Kurišče je v celoti izdelano iz oksidirane korten pločevine.

VISEČE KURIŠČE TREPEE

Zunanje kurišče Tripee je Ak47 Design namenil vsem tistim, ki potrebujejo prenosno kurišče. Kurišče Tepee enostavno lahko zložite in prenesete na poljubno mesto na vrtu ali ga vzamete s seboj na potovanje.

Kovinsko vrtno kurišče Trepee visi na tronožnem podstavku. Prenosljivo kurišče lahko brez težav postavimo tudi na neravni podlagi.
Kurišče TREPEE s svojo značilno obliko izstopa med izbranimi vrtnimi kurišči

Zunanje kurišče Tepee hitro lahko spremenite v žar in na njem pripravite okusno hrano. Uporaba tega kurišča je enostavna in zabavna.

UMESTITEV KURIŠČA V PROSTOR NA VRTU

Za umestitev vrtnega kurišča na vrt ali teraso potrebujete ustrezno vnaprej pripravljen prostor. Zunanje kurišče je najbolje postaviti na stalno mesto in na trdno ali peščeno podlago. Nekatera kurišča je možno vgraditi tudi v tla. Na travnato površino lahko postavite višje postavljeno prenosljivo kurišče, ki seva manj toplote navzdol in ne poškoduje trave.

Da bo vaše druženje ob kurišču, čim bolj prijetno, ne pozabite na udobne zofe in počivalnike, ki jih postavite na primerno oddaljeno mesto. Ogenj vas bo razvajal s toploto, vi pa boste sproščeno uživali ob pogledu na igro narave, ki pred vami ustvarja iskriv, hitro se spreminjajoč ambient.

Elegantno urejena terasa s posebej pripravljenim peščenim prostorom za kurišče in z udobnimi sedežnimi elementi ob njem.
Zunanje kurišče je nameščeno na posebej pripravljeno mesto na terasi

DOBER NASVET PRED IZBIRO KURIŠČA

Če potrebujete pomoč pri izbiri kurišča za vaš zunanji prostor, vam bomo z veseljem pomagali. Naš strokovnjak za kurišča vam bo pojasnil vse podrobnosti uporabe kurišč in rokovanja z njimi, vse o načinu vgradnje ali postavitve in dobave.

Obiščite nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Delovni čas
Sreda - Petek
10:00 - 16:00
Na podlagi prijave
08:00 - 20:00
Sobota
9:00 - 13:00
Ponedeljek in torek
ZAPRTO
prehod.official
Za ljubitelje angleških vrtov.
Praznike smo preživeli na obali in 
nov teden pričenjamo polni optimizma. Salon in Prehodov vrt sta se že odela v zeleno.
V salonu kraljuje gugalnica KIDA, ki že navdušuje obiskovalce. 

In kako vi doživljate pomlad?
Sunlight triggers something in our brains called serotonin, a chemical that boosts our mood and makes us feel happier.#prehod#royalbotania
So This Is Love…#hastens#prehod
Our trade team is here to ensure your project delivers the very best.
#prehod#vrtnopohistvoprehod #manutti
2024
 - Copyright.
 All Rights Reserved, PREHOD d.o.o., Kranj
crossmenuarrow-right