Blagovne znamke
Atelier Vierkant
Atelier Vierkant
Vrtne vaze, lonci in posode Atelier Vierkant predstavljajo vrhunec oblikovanja gline. V vsakem bivalnem prostoru izražajo lepoto, urejenost in občutek prisotnosti ljudi. S svojimi oblikami ustvarijo različna občutja in doživetja. So umetniške skulpture, ki samostojno ali z ustrezno zasaditvijo naredijo prostor edinstven.
Vrtne vaze Atelier Vierkant privlačijo poglede in ustvarjajo posebno vabljive ambiente, kjer se ljudje radi zadržujejo.
Extremis
Extremis
Že ime blagovne znamke Extremis napoveduje značilnosti njihovega programa vrtnega pohištva. Svoje pohištvo označujejo kot orodje za druženje in ustvarjanje novih doživetij. Temu principu je prilagojen tudi dizajn vseh njihovih izdelkov.
Vrtno pohištvo Extremis ima dve glavni značilnosti. Uporabnost in moč, da vzpodbujajo druženje ljudi, ki ga uporabljajo. Ponuja povsem svojstvene rešitve, značilne samo za Extremis.
Roda
Roda
Vrtno pohištvo Roda zaznamuje značilni italijanski dizajn in modni pristop. Temelji na združevanju notranjih in zunanjih bivalnih prostorov na mediteranski način. Pri vrtnem pohištvu Roda z lahkoto prepoznate uravnotežen sredozemski slog, ki se pojavlja v njegovih oblikah, barvah in materialih.
Vrtno pohištvo Roda lahko prilagodite zunanjemu in notranjemu bivalnemu prostoru ter lastnemu slogu bivanja.
Manutti
Manutti
Manutti vrtno pohištvo obsega izdelke za različna okolja in okuse. Označuje ga preplet kontinentalnega in mediteranskega značaja. Za izdelavo pohištva Manutti uporablja tudi nekoliko nepričakovane materiale, kot so svojstvene pletenine ter črno obarvana in krtačena tikovina. Vrtno pohištvo Manutti združuje zanimive barvne kombinacije in inovativne načine pletenja. V izdelke je vgrajena simpatija do tradicionalnega načina druženja na vrtu.
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie že več kot sto let izdeluje vrtno pohištvo iz najboljše tikovine. Ohranjajo tradicionalni mojstrski način izdelave, ki tikovino spremeni v brezčasne izdelke, ki kljubujejo vsem vremenskim razmeram.
Program izjemnega vrtnega pohištva Barlow Tyrie dopolnjuje še pohištvo iz navtičnega nerjavnega jekla. Njihov tik in navtično jeklo sta edina materiala, ki sta povsem odporna na klimatske razmere ob morju in na plovilih.
Tribù
Tribù
Vrtno pohištvo Tribù zaznamuje eleganca diskretnega
in prefinjenega značaja. Kolekcije vrtnega pohištva Tribù imajo nežen, lahkoten značaj in umirjen čar. Na unikaten način prinašajo luksuzni bivalni slog ljubiteljem vrta in bivanja zunaj. Tribù ponuja udobje notranjega pohištva v zunanjih bivalnih prostorih in jih s tem medsebojno povezuje.
Sodobno oblikovano vrtno pohištvo Tribù elegantno izraža čistost in popolnost.
Dedon
DEDON
Dedon vrtno pohištvo označuje prvovrstna pletenina, izdelana iz najkakovostnejših sintetičnih vlaken. Pri njihovem pohištvu se odlično združujeta sodobna tehnologija in tradicionalno ročno delo. Priznani oblikovalci so za Dedon ustvarili vrsto ikoničnih kosov vrtnega pohištva, ki omogočajo osebno razkošje na prostem.
Z Dedonom se prepletajo doživetja, navdihi in zgodbe s celega sveta. Njihov “Spirit of Place” izraža ustvarjalno svobodo.
Gloster
Gloster
Vrtno pohištvo Gloster omogoča ustvariti brezčasne zunanje bivalne prostore, ki pričarajo vabljivo razpoloženje. Za njihovo izdelavo Gloster uporablja samo najboljšo tikovino in druge izbrane materiale. Vsi njihovi izdelki so oblikovani s ciljem, da boste z njimi na prostem uživali v neštetih, za vas posebnih trenutkih.
Osredotočenost na izdelavo najboljšega in brezčasnega vrtnega pohištva je Gloster postavila na sam vrh tovrstne ponudbe.
Royal Botania
Royal Botania
Vrtno pohištvo Royal Botania zaznamujejo tri značilnosti, estetika, ergonomija in izvrstna tehnična izvedba vsake podrobnosti. Njihova izjemno široka ustvarjalnost je oblikovala obširen izbor vrhunskega vrtnega pohištva. Njihove tehnično dovršene rešitve in trajnost izdelkov vsakogar presenetijo.
Med vsemi blagovnimi znamkami ima Royal Botania največjo zbirko vrhunskega vrtnega pohištva za zahtevne uporabnike.
Vse...
29/10/2021

VRTNO KURIŠČE - OGREJTE SI HLADNE DNI

Vrtno kurišče nam omogoča ustvariti ogenj na vrtu. Ogenj že od nekdaj s svojo živo svetlobo in toploto privlači človeka. Odkar smo spoznali, kako ga lahko uporabimo, igra ogenj pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Ogenj osvetljuje, navdihuje, zbližuje in povezuje vse v njegovi bližini. Aktivira lahko vsa naša čutila, saj prostor poživi ter ga napolni s svetlobo in toplino.

Vrtno kurišče in ogenj na njem nas pozimi pogreje in ustvari prijetno vzdušje

Vrtno kurišče je z ognjem najbolj aktiven element zunanjega prostora. Z ognjem ustvarja prijetno sproščeno vzdušje in ob njem se vedno radi družimo. Če prostor ob vrtnem kurišču opremimo še z udobnimi sedišči in vrtnim pohištvom, bo to tudi idealno mesto za sprejemanje gostov. Vrtno kurišče bo vedno postalo središče dogajanja na vrtu, takoj ko ga bomo zakurili.

Ogenj je ljudem prinesel Prometej, ko ga je z Olimpa ukradel Zevsu

Posebej prijetne občutke ob bivanju zunaj na vrtu ustvarja samo vrtno kurišče, ki ga kurimo z drvmi. Prav drva so tista, ki ogenj na vrtu naredita prijazen človeku. Zato potrebujemo odprto vrtno kurišče, ki je dovolj veliko in ki ga kurimo z drvmi. Takih občutkov ne moremo nikoli ustvariti z drugimi vrstami kurišč, na primer na plin ali etanol.

Kurjenje z drvmi na odprtem vrtnem kurišču nam ustvarja prijazen ogenj, ki boža vsa naša čutila
Najbolj prijazen ogenj na vrtnem kurišču ustvarimo s kurjenjem drv

Vrtno kurišče postavimo na primernem mestu na vrtu, na terasi samo v primeru, da imamo mesto za kurišče posebej pripravljeno. Elegantno vrtno kurišče nam bo omogočilo, da bomo ob njem vedno uživali in preživljali čas zunaj tudi ob hladnejših večerih in dnevih. Tudi pozimi. Lahko se vsaj nekoliko zgledujemo po skandinavcih, ki znajo preko celega leta in ob vsakem vremenu uživati zunaj.

VRTNO KURIŠČE Z OGNJEM POBOŽA VSA VAŠA ČUTILA

Že priprava trsk in drv za kurišče je prijetno delo. Stik z naravnimi materiali nas pomirja in ustvarja prijetne občutke, še preden zakurimo ogenj. Otroci nam pri tem vedno radi pomagajo in so polni pričakovanj. Ko zložimo vse na kurišče in zanetimo ogenj z veseljem opazujemo, kako se bo ogenj razplamtel in oblikoval.

Takoj, ko se na vrtnem kurišu pojavi ogenj, postane središče dogajanja in vsi se radi zberemo ob njem
Sproščeno vzdušje ob ognju na vrtu zbližuje ljudi

Ob kurišču nam pogled stalno uhaja k ognju, opazujemo neprestano spreminjanje oblike plamenov, iskre in dim, ki se dvigajo v zrak. V vsakem trenutku je ogenj drugačen, spreminja se njegova barva, oblika in velikost plamenov, spreminjajo se goreča drva in vedno uživamo ob njihovem opazovanju. Poslušamo nostalgično prasketanje in pokanje lesa, pomirja nas prijeten vonj gorečih drv.

Kurišče z ognjem ustvarja razkošno romantično vzdušje.

Ob ognju občutimo prijetno toploto in njeno jakost lahko prilagajamo tako, da se ognju približamo ali od njega oddaljimo. Vedno se lahko namstimo tako, da nam je najbolj udobno in prijetno. Ogenj lahko uporabimo tudi za pripravo hrane, če naše kurišče z enostavnimi dodatnimi elementi spremenimo v priročen vrtni žar ali za kuhanje uporabimo primerno posodo. Na željavici jahko spečemo krompir, koruzo, kostanj ali na žaru meso in zelenjavo, kar bo imelo povsem svojstven okus.

Vrtna kurišča ZERO so na voljo v več velikostih in izdelana lahko tudi iz različnih materialov, kot so jeklena pločevina, korten ali les.
Sodobno oblikovano vrtno kurišče Zero

Druženje ob vrtnem kurišču poleg fizičnega ustvarja še veliko drugih občutkov psihične narave. Prijetno vzdušje se ustvari samo od sebe. S sodobnim in dobro oblikovanim vrtnimi kuriščem bomo uresničili tudi svoje potrebe po udobju ob bivanju zunaj.

ZAISKRITE SPOMINE Z VAŠEGA VRTA

Vrtno kurišče predstavlja idealno priložnost, da svoje otroke naučimo uporabljati ogenj in pravilno ravnati z njim. Z veseljem bodo sodelovali od samega začetka. Pri tem bodo neznansko uživali. Naučili se bodo zakuriti ogenj in vzdrževati primerno velikost. Vedeli bodo, kakšna morajo biti drva, kako jih nalagati na ogenj, kako paziti na varnost.

Svoje znanje o ognju in kurjenju otroci ne bodo nikoli pozabili. Vedno se bodo radi spominjali, kako so doma ob kurišču na vrtu preživljali prijetne trenutke.

Vrtna kurišča, in ogenj z njimi, se vračajo v naše vrtove

Z ognjem ravnamo preudarno in ga spoštujemo. Zakaj ne bi izkoristili priložnost in svoje znanje o njem doma prenesli na otroke?
Naučimo uporabljati ogenj svoje otroke - tega se bodo vedno spominjali

SPOŠTUJTE OGENJ IN POSKRBITE ZA VARNOST

Ne glede na način uporabe ognja, si ogenj zasluži spoštovanje. Z njim moramo ravnati preudarno, še posebej doma. Zato je dobro, da se držimo določenih pravil in ob uporabi vrtnega kurišča upoštevamo vse zunanje okoliščine.

  • Namestitev - vrtno kurišče postavite na primerno podlago. Dovolj naj bo oddaljeno od stavb, dreves in drugih elementov vrta, ki bi jim ogenj zaradi bližine lahko škodoval,
  • Oddaljenost - zagotovite, da bo vaše vrtno pohištvo dovolj oddaljeno od ognja,
  • Vremenski pogoji - upoštevajte vremenske pogoje in temu prilagodite velikost ognja,
  • Nadzor ognja - ogenj na vrtu naj bo stalno pod nadzorom, da ob nepredvidenih okoliščinah lahko hitro ukrepate,
  • Zaključek - ko zaključite s kurjenjem, vedno dokončno pogasite ogenj in žerjavico,
  • Otroci - z njimi ob vrtnem kurišču bodite še posebej pazljivi in jih naučite pravil ravnanja z ognjem.
Sodobno oblikovano vrtno kurišče firebowl omogoča varno kurjenje na vrtu ali na terasi
Vrtna kurišča Fire bowl imajo lahko dve velikosti, premer 90 cm ali 145 cm
Delovni čas
Sreda - Petek
10:00 - 16:00
Na podlagi prijave
08:00 - 20:00
Sobota
9:00 - 13:00
Ponedeljek in torek
ZAPRTO
prehod.official
#poletje
#poletje
Ko se čas sprehodi naprej.
Z @royalbotania se @prehod.official že 25 let sprehaja v času pred nami in razveseljuje kupce, ki nakupujejo z vizijo, kako želijo doživljali čas, ki šele prihaja.
Za ljubitelje angleških vrtov.
Praznike smo preživeli na obali in 
nov teden pričenjamo polni optimizma. Salon in Prehodov vrt sta se že odela v zeleno.
V salonu kraljuje gugalnica KIDA, ki že navdušuje obiskovalce. 

In kako vi doživljate pomlad?
2024
 - Copyright.
 All Rights Reserved, PREHOD d.o.o., Kranj
crossmenuarrow-right