Blagovne znamke
Atelier Vierkant
Atelier Vierkant
Vrtne vaze, lonci in posode Atelier Vierkant predstavljajo vrhunec oblikovanja gline. V vsakem bivalnem prostoru izražajo lepoto, urejenost in občutek prisotnosti ljudi. S svojimi oblikami ustvarijo različna občutja in doživetja. So umetniške skulpture, ki samostojno ali z ustrezno zasaditvijo naredijo prostor edinstven.
Vrtne vaze Atelier Vierkant privlačijo poglede in ustvarjajo posebno vabljive ambiente, kjer se ljudje radi zadržujejo.
Extremis
Extremis
Že ime blagovne znamke Extremis napoveduje značilnosti njihovega programa vrtnega pohištva. Svoje pohištvo označujejo kot orodje za druženje in ustvarjanje novih doživetij. Temu principu je prilagojen tudi dizajn vseh njihovih izdelkov.
Vrtno pohištvo Extremis ima dve glavni značilnosti. Uporabnost in moč, da vzpodbujajo druženje ljudi, ki ga uporabljajo. Ponuja povsem svojstvene rešitve, značilne samo za Extremis.
Roda
Roda
Vrtno pohištvo Roda zaznamuje značilni italijanski dizajn in modni pristop. Temelji na združevanju notranjih in zunanjih bivalnih prostorov na mediteranski način. Pri vrtnem pohištvu Roda z lahkoto prepoznate uravnotežen sredozemski slog, ki se pojavlja v njegovih oblikah, barvah in materialih.
Vrtno pohištvo Roda lahko prilagodite zunanjemu in notranjemu bivalnemu prostoru ter lastnemu slogu bivanja.
Manutti
Manutti
Manutti vrtno pohištvo obsega izdelke za različna okolja in okuse. Označuje ga preplet kontinentalnega in mediteranskega značaja. Za izdelavo pohištva Manutti uporablja tudi nekoliko nepričakovane materiale, kot so svojstvene pletenine ter črno obarvana in krtačena tikovina. Vrtno pohištvo Manutti združuje zanimive barvne kombinacije in inovativne načine pletenja. V izdelke je vgrajena simpatija do tradicionalnega načina druženja na vrtu.
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie že več kot sto let izdeluje vrtno pohištvo iz najboljše tikovine. Ohranjajo tradicionalni mojstrski način izdelave, ki tikovino spremeni v brezčasne izdelke, ki kljubujejo vsem vremenskim razmeram.
Program izjemnega vrtnega pohištva Barlow Tyrie dopolnjuje še pohištvo iz navtičnega nerjavnega jekla. Njihov tik in navtično jeklo sta edina materiala, ki sta povsem odporna na klimatske razmere ob morju in na plovilih.
Tribù
Tribù
Vrtno pohištvo Tribù zaznamuje eleganca diskretnega
in prefinjenega značaja. Kolekcije vrtnega pohištva Tribù imajo nežen, lahkoten značaj in umirjen čar. Na unikaten način prinašajo luksuzni bivalni slog ljubiteljem vrta in bivanja zunaj. Tribù ponuja udobje notranjega pohištva v zunanjih bivalnih prostorih in jih s tem medsebojno povezuje.
Sodobno oblikovano vrtno pohištvo Tribù elegantno izraža čistost in popolnost.
Dedon
DEDON
Dedon vrtno pohištvo označuje prvovrstna pletenina, izdelana iz najkakovostnejših sintetičnih vlaken. Pri njihovem pohištvu se odlično združujeta sodobna tehnologija in tradicionalno ročno delo. Priznani oblikovalci so za Dedon ustvarili vrsto ikoničnih kosov vrtnega pohištva, ki omogočajo osebno razkošje na prostem.
Z Dedonom se prepletajo doživetja, navdihi in zgodbe s celega sveta. Njihov “Spirit of Place” izraža ustvarjalno svobodo.
Gloster
Gloster
Vrtno pohištvo Gloster omogoča ustvariti brezčasne zunanje bivalne prostore, ki pričarajo vabljivo razpoloženje. Za njihovo izdelavo Gloster uporablja samo najboljšo tikovino in druge izbrane materiale. Vsi njihovi izdelki so oblikovani s ciljem, da boste z njimi na prostem uživali v neštetih, za vas posebnih trenutkih.
Osredotočenost na izdelavo najboljšega in brezčasnega vrtnega pohištva je Gloster postavila na sam vrh tovrstne ponudbe.
Royal Botania
Royal Botania
Vrtno pohištvo Royal Botania zaznamujejo tri značilnosti, estetika, ergonomija in izvrstna tehnična izvedba vsake podrobnosti. Njihova izjemno široka ustvarjalnost je oblikovala obširen izbor vrhunskega vrtnega pohištva. Njihove tehnično dovršene rešitve in trajnost izdelkov vsakogar presenetijo.
Med vsemi blagovnimi znamkami ima Royal Botania največjo zbirko vrhunskega vrtnega pohištva za zahtevne uporabnike.
Vse...
05/04/2020

KAKO DOBRO IZBRATI VRTNO GARNITURO

Kategorije: 

Izbira vrtne garniture je prijetna izkušnja, ker bomo z njo ustvarili prostor, kjer se bomo z družino ali s prijatelji največkrat zbrali ob skupnih kosilih ali večerjah. Če se to zgodi v prijetnem zunanjem okolju naše terase, balkona ali vrta, je vzdušje še bolj prijetno in sproščeno. Če imamo možnost, je vredno ustvariti tak prostor, ki bo v veselje vsem ob mizi. Seveda je vrtna jedilna miza lahko tudi prostor, kjer se bomo družili s prijatelji, se igrali igre z otroci in ustvarjali. Če je miza dovolj velika in stoli udobni, bo to tudi prostor za delo in ustvarjanje, kjer se bomo z veseljem zadrževali.

Pri izbiri vrtne garniture zaupajte svojim občutkom, ki vas navdajajo, ko se odločate

Udobje, estetika, kakovost in trajnost so ključne značilnosti vrtne garniture, ki nam bo omogočila, da bomo lahko več časa preživeli zunaj. Če jo bomo izbrali tako, da nas bo s svojim dizajnom, estetiko in kakovostjo razveseljevala, jo bomo z zadovoljstvom uporabljali dolgo časa. Občutki, ki vas navdajajo pri izbiranju vrtne garniture, vas bodo spremljali ves čas njene uporabe. Navedene lastnosti bodo opravičile tudi višjo investicijo v njihov nakup. Prav zaradi tega je pomembno, da je naš izbor vrtne garniture resnično tak, da nam bo najbolje ustrezal.

IZBIRAMO ZASE IN ZA SVOJO DRUŽINO

Prijetna manjša in lahkotna vrtna garnitura z okroglo mizo za balkon stanovanja ali manjšo teraso.
Vrtna garnitura za manjše terase in balkone

Ko razmišljamo o nakupu vrtne garniture, ne pozabimo, da jo izbiramo zase in svojo družino. Uporabljali jo bomo na svoj način in samo sami lahko vemo, kakšna izbira bo za nas najboljša, da bomo na koncu zares zadovoljni. 

Izbor vrtnih garnitur je zelo velik, zato včasih izbira vrtne garniture ni enostavna. Oblikovalci imajo v kategoriji vrtnega pohištva visoke kakovoati in luksuznega značaja več svobode, da pri njihovem dizajnu izbirajo najboljše materiale in najboljše tehnologije izdelave. Njihovo delovanje je osredotočeno na estetiko, funkcionalnost, udobje in dobro počutje uporabnikov. Ustvarili so širok izbor vrtnih miz in stolov, ki omogoča prilagajane našim potrebam in prostoru, v katerega bomo zunanjo jedilnico tudi umestili.

Dizajn, estetika in funkcionalnost, so značilnosti vrtnega pohištva OUTDOOR LUXURY

Dobrim in priznanim blagovnim znamkam, kot so DEDONGLOSTERROYAL BOTANIATRIBUMANUTTI in BARLOW TYRIE sicer lahko zaupamo, vendar so velikokrat pri izboru pomembne podrobnosti.

Izbira vrtne garniture ni več omejen na samo točno določeno kombinacijo modela vrtne mize in vrtnih stolov. Sodobne vrtne garniture lahko kombiniramo z različnimi mizami in stoli, ne samo z različno velikostjo mize. Zato brez težave uskladimo model mize z najbolj ustreznimi stoli. 

VELIKOST IN OBLIKA VRTNE GARNITURE ZA NAŠ NAČIN UPORABE 

Sodobno oblikovana visoka vrtna garnitura za prijetno druženje z družino in prijatelji.
Zabavno druženje ob visoki jedilni mizi

Velikost vrtne mize prilagodimo številu oseb, ki jo bodo istočasno uporabljale in velikosti prostora, kjer bo celotna garnitura umeščena. Večja miza je vedno bolj uporabna, če nam le prostor to omogoča. S tem si zagotovimo, da bo vedno dovolj prostora za sedenje okrog mize in tudi za vse stvari, ki jih želimo imeti na mizi. Zagotoviti moramo tudi, da bo povsod dovolj prostora za prisedanje k mizi in vstajanje od nje. Vrtni stoli, ki sestavljajo vrtno garnituro, naj bodo tudi dovolj razmaknjeni med seboj. 

Vrtna garnitura z miza za šest oseb običajno ustreza našim potrebam. Dolžina mize naj bo najmanj 170 centimetrov, najbolje med 200 in 220 centimetri, širina pa med 90 in 100 centimetri. Pri izbiri take mize nimamo omejitev pri izbiri udobnih stolov, ki so običajno širši. Če ne uporabljamo mizo samo za druženje ob zajtrku, kosilu ali večerji, lahko izberemo mizo dolžine tudi 280 centimetrov, ki je sicer namenjena za uporabo osem do deset oseb. Daljša miza nam tudi omogoča, da v primeru, ko gostimo prijatelje, hitro lahko dodamo dva ali celo štiri dodatne stole.

Samo sami vemo, kakšna vrtna garnitura nam najbolj ustreza

Za večje družbe izberemo veliko mizo, dolžine 300 centimetrov ali več. Lahko uporabimo tudi veliko raztegljivo mizo, ki ima dolžino tudi go 360 centimetrov in več. Dodatno možnost nam omogoča tudi zaporedno sestavljane dveh ali več miz, ki jih imamo sicer lahko umeščene na dveh ločenih terasah. Pri tem moramo paziti na to, da imata mizi enako širino.

V določene prostore lahko umestimo tudi vrtno garnituro z okroglo ali ovalno mizo. Izbira vrtne garniture z okroglo mizo zahteva več prostora, kot pravokotna miza, vendar je dostop do nje v vseh smereh lažji. Majhne vrtne garniture okroglo mizo do premera 90 centimetrov so idealne za majhne balkone in manjkše lesene terase, za druženje v dvoje in za manjše družine.

ZAGOTOVIMO SI USTREZNO UDOBJE

Največjemu dobju namenjena vrtna garnitura, prijetna lesena miza in udobni oblazinjeni stoli
Elegantna sodobno oblikovana miza iz tikovine z izredno udobnimi stoli

Vrtni stoli, ki sestavljajo vrtno garnituro, naj nam omogočajo udobno sedenje. Udobje stolov je še posebej pomembno, če bomo za mizo sedeli dalj časa ali bo vrtna garnitura naš edini bivalni prostor na terasi. Če imamo na terasi tudi sedežno vrtno garnituro, ki nam predstavlja prostor za sproščeno druženje, jedilno vrtno garnituro večinoma uporabljamo za skupno obedovanje. 

Najbolj udobni stoli vrtne garniture so dovolj široki stoli z naslonjalom za roke. Ostale njegove funkcije in lastnosti lahko prilagajamo z izborom ustreznega modela. Sodobni stoli za vrtne garniture visoke kakovosti in luksuznega značaja so vsi tudi ergonomsko dovršeni. Kljub temu nimamo vsi enake postave in ne sedimo na enak način, zato si določen stol lahko izberemo tudi samo zase. Če se bomo na stolu želeli tudi bolj sprostiti, naj nam stol omogoča tudi sproščeno sedenje s prijetnim hrbtiščem in nasloni za roke. Sproščujoči stoli so tudi ustrezno oblazinjeni.

Udobje in dobro počutje po naši meri

Pri presoji udobja ob uporabi vrtne garniture presodimo, kakšna bo za nas najbolj primerna mizna plošča. Presodimo estetski vpliv na naše občutke in občutke ob dotiku, ko se z rokami naslanjamo na mizo. Je miza prijetna na otip, nam je hladno ali vroče? Lesena mizna plošča je prijetna v vsakem okolju in ob vseh vremenskih razmerah. Sodobne keramične, steklene ali kovinske mizne plošče so v hladnem obdobju lahko mrzle, v toplih krajih pa prijetne.

DIZAJN IN MATERIALI VRTNE GARNITURE NAJ NAS NAVDUŠUJEJO

Sodobnen in do podrobnosti dovršen dizajn vrhunskih vrtnih garnitur iz sodobnih materialov
Izbrani sodobni materiali in vrhunski dizajn

Dizajn vrtne garniture uskladimo s prostorom, kjer bo garnitura dobila svoje mesto, in z našimi občutki. Naši občutki za estetiko so samo naši in samo mi sami vemo, v kako urejeni zunanji jedilnici z vrtno garnituro se bomo vedno najbolje počutili. In to je najbolj pomembno, saj le tako se bomo vedno radi zadrževali zunaj.

Sodobne lesene vrtne garniture lahko umestimo v vsak zunanji prostor, tudi modern zasnovanih objektov. Les je prijeten material, moderne oblike vrtnih garnitur pa so že zasnovane z namenom, da bodo skladne s sodobno arhitekturo. Vrtne garniture, pri katerih je večinoma uporabljen les oziroma najbolj kakovostna tikovina, so pogosto kombinirane z drugimi kakovostnimi materiali. Mize so lahko opremljene s keramično ploščo, ki je izdelana v enema li več delih, gladka, strukturirana ali glazirana, s široko izbiro barv in vzorcev.

Tikov les, kovina, keramika, kamen, steklo in sodobni sintetični materiali

Več možnosti kombiniranja je pri stolih, v katere oblikovalci za sedišča in hrbtišča vgrajujejo sodobne pletenine iz sintetičnih vlaken, vrvi in trakov različnih profilov in barv. Sodobne pletenine so izdelane iz hitro sušečih poliolefinskih vlaken, ki so odporna na vremenske razmere in predvsem UV žarke. Še vedno se široko uporabljajo za sedenje prijetne tkane sintetične mrežice, Batyline je najboljša med njimi. Udobje stolov nadgrajujejo blazine iz vodoodpornih tkanin, prijetnih na otip, ki jih barvno vedno lahko uskladimo z našim zunanjim prostorom. 

Sodobne kovinske ali pletene vrtne garniture so primerne za sodobno zasnovane zgradbe in vrtove. Kovinske garniture imajo večinoma iz nerjavnega jekla ali aluminija izdelano ogrodje, mizno ploščo pa iz tikovine ali keramike. Nekatere kovinske vrtne garniture so tudi v celoti kovinske. Vrtne garniture, ki so izdelane deloma iz tikovine imajo manj omejitev pri vključevanju v prostor. Vedno premostijo tudi neskladja z izredno modernimi bivalnimi prostori.

VREMENSKA ODPORNOST IN ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

Vzdrževanje ekskluzivnih vrhunskih vrtnih garnitur izdelanih iz sodobnih materialov je enostavno
Vzdrževanje vrtnih garnitur vrhunske kakovosti je enostavno

Izbira vrtne garniture naj vključuje tudi presojo trajnosti in vzdrževanja vrtne garniture. Vrtno pohištvo OUTDOOR LUXURY je že v osnovi oblikovano tako, da je namenjeno za zunanjo uporabo in da je odporno na vse vremenske razmere. To najbolje velja za kakovostno tikovino, tradicionalni les za izdelavo vrtnega pohištva. Če tikovini dopustimo, da se stara na naravni način, ne bo zahtevala nobenega posebnega vzdrževanja. S sodobnimi sredstvi pri tikovini lahko zadržimo tudi naravno barvo lesa, pri ćemer pa moramo upoštevati določeno delo za njeno vzdrževanje.

Trajnostna izbira in enostavno vzdrževanje

Keramićne plošče miz vrtnih garnitur so povsem neobčutljive na kakršne koli vplive in madeže. Njihovo čiščenje je tudi najbolj enostavno. Podobno velja za kovinska ogrodja in druge kovinske dele vrtnih garnitur. Pri njih je potrebno upoštevati samo določeno vzdrževanje, ki je potrebno v agresivnem okolju, na primer ob morju ali ob bazenu s klorirano vodo.

Tudi sodobni sintetični materiali ne potrebijejo posebnega vzdrževanja. Praviloma zadostuje občasno pranje z milnico. Ne gvlede na to, da so sintetični materiali odporni tudi na UV žarke, njihova trajnost ni neomejena. Če so stalno izpostavljeni močnim sončnim žarkom, na primer ob morju, po več letih pride do določenih sprememb barve in površinske strukture. Seveda so taki sestavni deli stolov že zgrajeni tako, da je te občutlivejše dele možno po potrebi tudi zamenjati.

V bolj onesnaženih mestnih okoljih, kjer so nečistoče iz ozračja bolj intenzivne, je priporočljivo uporabiti prekrivalo za vrtno garnituro, ki prekrije mizo skupaj s stoli in jih zaščiti, ko vrtne garniture ne uporabljamo. Isto prekrivalo lahko uporabimo tudi v zimskem obdobju. S tem se izognemo tudi rednemu bolj intenzivnemu čiščenju, ko spomladi vrtno garnituro ponovno začnemo uporabljati.

V vrtno garnituro po principu Mix & Match lahko združimo več različnih miz in stolov
"Mix & Match" dizajn omogoča združevanje različnih miz in stolov

Delovni čas
Sreda - Petek
10:00 - 16:00
Na podlagi prijave
08:00 - 20:00
Sobota
9:00 - 13:00
Ponedeljek in torek
ZAPRTO
prehod.official
Ko se čas sprehodi naprej.
Z @royalbotania se @prehod.official že 25 let sprehaja v času pred nami in razveseljuje kupce, ki nakupujejo z vizijo, kako želijo doživljali čas, ki šele prihaja.
Za ljubitelje angleških vrtov.
Praznike smo preživeli na obali in 
nov teden pričenjamo polni optimizma. Salon in Prehodov vrt sta se že odela v zeleno.
V salonu kraljuje gugalnica KIDA, ki že navdušuje obiskovalce. 

In kako vi doživljate pomlad?
Sunlight triggers something in our brains called serotonin, a chemical that boosts our mood and makes us feel happier.#prehod#royalbotania
So This Is Love…#hastens#prehod
2024
 - Copyright.
 All Rights Reserved, PREHOD d.o.o., Kranj
crossmenuarrow-right