Blagovne znamke
Atelier Vierkant
Atelier Vierkant
Vrtne vaze, lonci in posode Atelier Vierkant predstavljajo vrhunec oblikovanja gline. V vsakem bivalnem prostoru izražajo lepoto, urejenost in občutek prisotnosti ljudi. S svojimi oblikami ustvarijo različna občutja in doživetja. So umetniške skulpture, ki samostojno ali z ustrezno zasaditvijo naredijo prostor edinstven.
Vrtne vaze Atelier Vierkant privlačijo poglede in ustvarjajo posebno vabljive ambiente, kjer se ljudje radi zadržujejo.
Extremis
Extremis
Že ime blagovne znamke Extremis napoveduje značilnosti njihovega programa vrtnega pohištva. Svoje pohištvo označujejo kot orodje za druženje in ustvarjanje novih doživetij. Temu principu je prilagojen tudi dizajn vseh njihovih izdelkov.
Vrtno pohištvo Extremis ima dve glavni značilnosti. Uporabnost in moč, da vzpodbujajo druženje ljudi, ki ga uporabljajo. Ponuja povsem svojstvene rešitve, značilne samo za Extremis.
Roda
Roda
Vrtno pohištvo Roda zaznamuje značilni italijanski dizajn in modni pristop. Temelji na združevanju notranjih in zunanjih bivalnih prostorov na mediteranski način. Pri vrtnem pohištvu Roda z lahkoto prepoznate uravnotežen sredozemski slog, ki se pojavlja v njegovih oblikah, barvah in materialih.
Vrtno pohištvo Roda lahko prilagodite zunanjemu in notranjemu bivalnemu prostoru ter lastnemu slogu bivanja.
Manutti
Manutti
Manutti vrtno pohištvo obsega izdelke za različna okolja in okuse. Označuje ga preplet kontinentalnega in mediteranskega značaja. Za izdelavo pohištva Manutti uporablja tudi nekoliko nepričakovane materiale, kot so svojstvene pletenine ter črno obarvana in krtačena tikovina. Vrtno pohištvo Manutti združuje zanimive barvne kombinacije in inovativne načine pletenja. V izdelke je vgrajena simpatija do tradicionalnega načina druženja na vrtu.
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie
Barlow Tyrie že več kot sto let izdeluje vrtno pohištvo iz najboljše tikovine. Ohranjajo tradicionalni mojstrski način izdelave, ki tikovino spremeni v brezčasne izdelke, ki kljubujejo vsem vremenskim razmeram.
Program izjemnega vrtnega pohištva Barlow Tyrie dopolnjuje še pohištvo iz navtičnega nerjavnega jekla. Njihov tik in navtično jeklo sta edina materiala, ki sta povsem odporna na klimatske razmere ob morju in na plovilih.
Tribù
Tribù
Vrtno pohištvo Tribù zaznamuje eleganca diskretnega
in prefinjenega značaja. Kolekcije vrtnega pohištva Tribù imajo nežen, lahkoten značaj in umirjen čar. Na unikaten način prinašajo luksuzni bivalni slog ljubiteljem vrta in bivanja zunaj. Tribù ponuja udobje notranjega pohištva v zunanjih bivalnih prostorih in jih s tem medsebojno povezuje.
Sodobno oblikovano vrtno pohištvo Tribù elegantno izraža čistost in popolnost.
Dedon
DEDON
Dedon vrtno pohištvo označuje prvovrstna pletenina, izdelana iz najkakovostnejših sintetičnih vlaken. Pri njihovem pohištvu se odlično združujeta sodobna tehnologija in tradicionalno ročno delo. Priznani oblikovalci so za Dedon ustvarili vrsto ikoničnih kosov vrtnega pohištva, ki omogočajo osebno razkošje na prostem.
Z Dedonom se prepletajo doživetja, navdihi in zgodbe s celega sveta. Njihov “Spirit of Place” izraža ustvarjalno svobodo.
Gloster
Gloster
Vrtno pohištvo Gloster omogoča ustvariti brezčasne zunanje bivalne prostore, ki pričarajo vabljivo razpoloženje. Za njihovo izdelavo Gloster uporablja samo najboljšo tikovino in druge izbrane materiale. Vsi njihovi izdelki so oblikovani s ciljem, da boste z njimi na prostem uživali v neštetih, za vas posebnih trenutkih.
Osredotočenost na izdelavo najboljšega in brezčasnega vrtnega pohištva je Gloster postavila na sam vrh tovrstne ponudbe.
Royal Botania
Royal Botania
Vrtno pohištvo Royal Botania zaznamujejo tri značilnosti, estetika, ergonomija in izvrstna tehnična izvedba vsake podrobnosti. Njihova izjemno široka ustvarjalnost je oblikovala obširen izbor vrhunskega vrtnega pohištva. Njihove tehnično dovršene rešitve in trajnost izdelkov vsakogar presenetijo.
Med vsemi blagovnimi znamkami ima Royal Botania največjo zbirko vrhunskega vrtnega pohištva za zahtevne uporabnike.
Vse...
26/10/2020

VRTNA KLOP LUTYENS - BREZČASNA ELEGANCA

Kategorije: 
Oznake: 

Vrtna klop Lutyens nas je očarala takoj, ko smo jo videli pri enem najbolj znanih proizvajalcev klopi v Angliji. To je bila sicer nova, a prava kopija originalne klopi Lutyens. Ime je dobila po enem najbolj znanih angleških arhitektov, Edwinu Lutyensu, ki jo je oblikoval v začetku prejšnjega stoletja. 

Edinstvena vrtna klop vsakogar navdušuje s svojo brezčasno lepoto

Po več kot 100 letih je klop Lutyens simbol najlepših angleških vrtov. Čeprav je bila oblikovana za tradicionalne vrtove 19. stoletja, tudi sodobnim vrtovom podari poseben značaj.  

Krajša izvedba originalne klopi Lutyens dolžine 6 čevljev oziroma 183 cm iz tikovine.
Krajša različica klopi Lutyens iz tikovine

Prvotno je bila klop namenjena postavitvi na vrtu podeželskega dvorca Little Thakeham pri kraju Storrignton v pokrajini Sussex, ki ga je zgradil Lutyens leta 1903. Vrt dvorca je oblikovala znana angleška oblikovalka vrtov Gertrude Jekyll. Oba sta pred tem že nekaj let sodelovala pri načrtovanju dvorcev in gradov po vsej Angliji. 

Klasična, elegantna in brezčasna klop vrtu doda posebno vrednost

Po dvorcu Little Thakenam se je klop Lutyens najprej imenovala klop Thakeham
Podeželski dvorec Little Thakeham, za katerega je bila klop najprej izdelana

Klop Lutyens izraža brezmejno kreativnost in domišljijo arhitekta in je ena njegovih imenitnih mojstrovin. Prva originalna klop je bila izdelana iz angleške hrastovine. Ker pa ta les ni dovolj trajen, da bi klop vzdržala v zunanjih vremenskih razmerah, so jo kasneje začeli izdelovati iz tikovine. Iz nje izdelane klopi že več kot 100 let krasijo angleške vrtove.

ZNAČILNOSTI VRTNE KLOPI LUTYENS

Ritmična simetrija oblik edinstvene vrtne klopi Lutyens navdušuje z brezčasno lepoto
Značilna simetrija oblik klopi Lutyens

Klop Lutyens je poznana kot edinstvena vrtna klop, ki nenehno navdušuje s svojo brezčasno lepoto. Prepoznavna ritmična simetrija klopi je značilna za Lutyensovo ustvarjanje. Velja za kos pohištva, ki je z njim in njegovim ustvarjanjem najbolj povezan. Ime Lutyens, po svojem ustvarjalcu, je dobila kasneje, ko je bila široko poznana med ljubitelji vrtov. Prvotno se je imenovala klop Thakeham, po dvorcu Little Thakeham, za katerega je bila najprej izdelana. 

Originalna dolžina klopi je 8 čevljev oziroma 244 cm kot sedišče za vsaj 4 osebe. Obstaja tudi njena krajša različica. Višina hrbtišča je 96 cm, sedišča 45 cm in rokonaslonov 73 cm, njena globina je 59 cm. 

Žal je prišlo do tega, da neustrezne kopije ustvarjajo zmedo med kupci in originalni klopi Lutyens kvarijo ugled, ki si ga je klop Lutyens pridobila v preteklem stoletju.

Najkakovostnejša tikovina in mojstrska izdelava do vseh podrobnosti

Najkakovostnejša tikovina in mojstrska obdelava vseh podrobnosti klopi Lutyens
Značilne podrobnosti izdelave klopi Lutyens

Prave klopi Lutyens so izdelane iz najboljše tikovine, kar je osnovni pogoj, da klop zadrži svojo lepoto dolgo vrsto let. Tikov les ne potrebuje nobene zaščite v zunanjem okolju, saj ga naravno olje, ki ga vsebuje, ščiti pred vsemi vremenskimi vplivi. Naj bo to dež, sonce, UV žarki, spremembe temperature in vlažnosti, celo termiti ga ne marajo. Staranje klopi na vrtu naredi klop še lepšo, kot je nova. Njena zlatorjava barva se spremeni v srebrno sivo, ki se lepo sklada z barvami v vrtu. Odvisno od okolja, v katerem je klop postavljena, morda občasno potrebuje čiščenje. V nekaterih angleških vrtovih danes lahko najdemo klopi Lutyjens, ki so stare tudi sto let.

Prave klopi Lutyens označuje tudi odlična izdelava, pravo mojstrsko delo, ki ga odlikujejo podrobnosti pri obdelavi lesa. Najvišje standarde izdelave lahko opazimo takoj, ko si originalno klop pobliže ogledamo.

ARHITEKT SIR EDWIN LUTYENS 

Najbolj znani angleški arhitekt je oblikoval podeželske dvorce, gradove in tudi vrtno pohištvo
Sir Edwin LutyensArhitekt Sir Edwin Lutyens je imel odločilen vpliv na gradnjo podeželskih dvorcev z vrtovi

Edwin Lutyens je bil rojen v Londonu leta 1869. Po končanem šolanju arhitekture leta 1887 se je takoj pridružil arhitektom pri Ernest George in Harold Peto. Že naslednje leto 1888 se je osamosvojil in začel načrtovati podeželjske hiše. Takoj na začetku samostojnega delovanja je spoznal Gertrude Jekyll, vplivno oblikovalko angleških vrtov. Eden njegovih prvih projektov je bila prav hiša Gertrude Jekyll, Munstead Wood. 

Za Gertrude Jekyll je izdelal prvi projekt podeželskega dvorca in z njo kasneje sodeloval pri gradnji novih
Dvores Getrude Jekyll je bil prvi Lutyensov samostojni projekt

Kasneje naj bi ga Gertrude Jekyll tudi vzpodbudila, da je začel oblikovati vrtno pohištvo. Oba skupaj sta v naslednjih letih imela močan vpliv na oblikovanje podeželskih dvorcev in vrtov. Ob načrtovanju dvorca Little Thakeham je nastala tudi njegova najbolj znana klop, klop Lutyens. 

S projektom Little Thakeham je Lutyens ustvaril sanje o podeželskem življenju

Edwin Lutyens je postal zelo vpliven arhitekt svojega časa. Poznali so ga po tem, da je vedno s seboj nosil blok papirja in svinčnike. Kakor hitro ga je nekaj zanimalo, jih je že uporabil.  Vedno je znal prepričati investitorje v svoje ideje. Od njih in od svojih izvajalcev je znal dobiti vse najboljše, kar je bilo mogoče. Ustvarjal je največ v Angliji, veliko tudi v Indiji in na evropski celini. Med njegova najbolj znana dela spadajo tudi kraljeva hiša Queen Mary's Dolls' House v Windsorju, Thiepval Memorial v  Franciji, rezidenca bivšega generalnega guvernerja Indije in sedanja Indijska predsedniška rezidenca ter veliko drugih znanih stavb in gradov v Angliji. 

KLOP LUTYENS V SLOVENIJI

Originalno kopijo klopi Lutyens iz tikovine lahko dobite v Eksperimentalnem studiu Prehod
Originalna izvedba klopi Lutyens iz tikovine

Tudi v Sloveniji klopi Lutyens krasijo vrtove. Večina od njih so originalne različice. Izdelala sta jih najbolj znana angleška proizvajalca vrtnih klopi. Njena značilna in brezčasna podoba bi se zagotovo lahko umestila še v marsikateri vrt, kjer bi njeni lastniki uživali ob pogledu nanjo in ob njeni uporabi.

Morda originalna klop Lutyens lahko polepša tudi vaš vrt

Delovni čas
Sreda - Petek
10:00 - 16:00
Na podlagi prijave
08:00 - 20:00
Sobota
9:00 - 13:00
Ponedeljek in torek
ZAPRTO
prehod.official
Za ljubitelje angleških vrtov.
Praznike smo preživeli na obali in 
nov teden pričenjamo polni optimizma. Salon in Prehodov vrt sta se že odela v zeleno.
V salonu kraljuje gugalnica KIDA, ki že navdušuje obiskovalce. 

In kako vi doživljate pomlad?
Sunlight triggers something in our brains called serotonin, a chemical that boosts our mood and makes us feel happier.#prehod#royalbotania
So This Is Love…#hastens#prehod
Our trade team is here to ensure your project delivers the very best.
#prehod#vrtnopohistvoprehod #manutti
2024
 - Copyright.
 All Rights Reserved, PREHOD d.o.o., Kranj
crossmenuarrow-right