10 NAJBOLJ PRILJUBLJENIH SENČNIKOV

Ko želimo med preživljanjem prostega časa na svoji terasi ali na vrtu, tudi poleti ob močnem soncu, uživati in se sprostiti, nujno potrebujemo prijetno senco. Največkrat jo ustvarimo z izbranimi senčniki, ki jih odlikuje kakovost, dizajn in enostavno rokovanje. Vsak od predstavljenih 10 senčnikov nam lahko dodatno popestri bivalni prostor ter ga naredi atraktivnega, zanimivega in predvsem prijaznega za bivanje. 

Senčniki za nepogrešljivo udobje poleti na sončni terasi

Vseh 10 senčnikov lahko uporabimo za ustvarjanje sence v različnih prostorih. Zato je temu primerno zelo raznolik tudi izbor priljubljenih senčnikov. Za senčenje sedežne garniture, namenjene za obedovanje in druženje, je izbira senčnika povsem drugačna, kot za senčenje ležalnikov ob bazenu. 10 najbolj priljubljenih senčnikov je predstavljeno v nadaljevanju. Razporejeni po priljubljenosti, brez upoštevanja njihovih ostalih značilnosti.

1. SENČNIK PALMA

Senčnik PALMA omogoča enostavno in elegantno senčenje izbranih prostorov.
Organska oblika sodobno oblikovanega vrtnega senčnika Palma

Senčnik Palma je senčnik z značajem. Nekoliko res spominja na pravo palmo, ki je tudi predstavljala navdih oblikovalcu tega senčnika. Glavna značilnost senčnika Palma, ki navdušuje uporabnike, je njegova oblikovna in tehnična dovršenost. Odlikuje se tudi z izjemno lahkotnim načinom rokovanja.

Izjemen dizajn in tehnična dovršenost

Senčnik Palma ima v notranjosti podstavka in nosilnega droga skrit poseben mehanizem, ki omogočajo uporabniku enostaven način rokovanja. Ko potegnemo eno rebro senčnika navzven, se senčnik samodejno odpre. Samodejno odpiranje opravi pnevmatski mehanizem, ki predstavlja povsem inovativno tehnično rešitev. Na podoben način senčnik s potiskom enega rebra senčnika navzdol senčnik enostavno tudi zapremo. 

Značilno oblikovan okrogel podstavek senčnika Palma omogoča enostavno premikanje senčnika po prostoru. Senčnik nagnemo in zakotalimo do željenega mesta na terasi. 

2. SENČNIK SPECTRA 

Senčnik SPECTRA z nagnjenim stranskim drogom, ki ne moti gibanje v osenčenem prostoru.
Na stalno mesto ob bazenu postavljen senčnik Spectra z nagnjenim drogom

Senčnik Spectra je sodoben in dovršeno oblikovan stranski senčnik s pravokotnim senčilom. Združuje lepoto in eleganco ploščatega senčila, pri katerem imamo občutek, da kar lebdi v zraku. Edinstvena oblika in funkcionalne lastnosti senčnika Spectra nam omogočajo senčenje na veliko različnih načinov. Umestimo ga lahko na vsako teraso in uporabimo za senčenje vseh možnih bivalnih kotičkov na vrtu in tudi na balkonu.

V primerih, ko potrebujemo večjo senco, lahko uporabimo senčnik Spectra z dvemi ali s štirimi senčili. Če želimo, da je senca, ki jo ustvarja, še bolj odmaknjena od nosilnega droga, lahko uporabimo nosilni drog pod kotom 80 stopinj. Z vrtenjem droga in nagibom senčila ter premikanjem podstavka na kolesih senco, ki jo ustvarja, lahko še dodatno prilagajamo našim potrebam v prostoru.

Najbolj priljubljeni senčnik s stranskim drogom

Senčilo senčnika Spectra se zapira horizontalno, povsem drugače kot pri ostalih senčnikih. Akrilna tkanina senčnika v več dekotativnih barvah zagotavlja najboljšo zaščito tudi pred UV žarki.

Eleganca in dovršenost ter enostavnost, lahkotnost in funcionalnost so glavne značilnosti senčnika Spectra. Uvrščajo ga v sam vrh priljubljenosti vrtnih senčnikov.

3. SENČNIKI CARACTÈRE

Senčniki Caractère, funkcionalnost in različne izvedbe nam omogočajo senčenje vsakega prostora.
Senčniki Caractère najmanjše velikosti z veliko možnosti prilagajanja prostoru

Celotna kolekcija senčnikov Caractère ima enotno zasnovane in skupne tehnične značilnosti. Vključujejo senčnike s sredinskim in s stranskim drogom. Njihova glavna značilnost je dovršenost oblike in funcionalnosti v povezavi z enostavnim in uporabniku prijaznim rokovanjem.

Skupina senčnikov, ki omogoča senčenje vsakega prostora

Senčniki Caractère imajo značilno vitko strukturo. Izdelani so iz najbolj kakovostnih in trdnih aluminijastih profilov, ki imajo značilno osmerokotno obliko. Izpopolnjeni mehanizmi za odpiranje in zapiranje ter za nagibanje senčila zagotavljajo lahkotno upravljanje s senco. Zanje značilno je oblikovan tudi jekleni in dovolj težak podstavek na kolesih, ki omogoča premikanje po prostoru. Prav tako pa zagotavlja tudi večjo odpornost na obremenitve vetra.

Široka izbira najbolj kakovostnih senčil po barvi, obliki in velikosti poleg učinkovitega senčanja dajejo uporabniku veliko možnosti, da s senčniki Caractère ustvari tudi prijeten in atraktiven zunanji bivalni prostor.

4. SENČNIK PARAFLEX

Senčnik PARAFLEX, eleganten in enostaven, z izjemno prilagodljivostjo pri usmerjanju sence tja, kjer jo potrebujemo.
Senčniki Parafleks so pritrjeni na nosilnem drogu ali na zidu

Senčnik Paraflex je lahkoten senčnik, ki je zasnovan za postavitev na premično ročico z enojnim zglobom. Ročica deluje podobno kot človeška roka, ki je bila tudi navdih za njegovo zasnovo. Nosilna ročica nam omogoča, da senčnik lahko montiramo na steno, balkon, strop ali na nosilni drog s podstavkom ali brez njega.

Eleganten, enostaven, lahek in izjemno prilagodljiv vrtni senčnik

Senčnik Paraflex je lahko šesterokotne ali kvadratne oblike in je manjših dimenzij. Konstrukcijska izvedba nam omogoča, da ga lahko umestimo tudi v manjše prostore in ožje balkone. Z izbiro ustrezne barve platna naš zunanji bivalni prostor lahko dodatno popestrimo in ga naredimo zanimivega. Senčnik Paraflex, če ga vgradimo na nosilni drog, lahko kombiniramo tudi z več senčniki. Lahko sestavimo dvojni senčnik (Paraflex Duo) ali senčnik s štirimi senčili (Paraflex Multi)

5. SENČNIK ECLIPSUM

Okrogli senčniki ECLIPSUM na terasi marine atraktivno senčijo zunanje sedežne garniture. Eleganca in funkcionalnost.
Okrogli in v vseh smereh nastavljivi senčniki Eclipsum

Senčnik Eclipsum predstavlja oblikovalsko posebnost med senčniki. Funkcionalno gledano je senčnik Eclipsum stransko zasnovan senčnik. Predvsem pa je to luksuzno oblikovan umetniški izdelek, ki nam služi za ustvarjanje potrebne sence. 

Posebnež med senčniki

Veliko in elegantno krožno senčilo senčnika Eclipse daje prostoru poseben videz in deluje izredno atraktivno. Njegova atraktivnost pride do posebnega izraza tudi zvečer, če nanj pritrdimo priročno svetilko. Senčilo senčnika elegantno odseva svetlobo na prostor pod njim in ga osvetljuje.

6. SENČNIK INFINA

Minimalističen senčnik INFINA s svojimi tankimi linijami ne obremenjuje prostora
Lahkoten in eleganten senčnik Infina, odporen tudi na močnejši veter

Senčnik Infina je eleganten, enostaven in lahkoten sredinski senčnik z zelo tankimi linijami. Senčnik nima vidnega ogrodja niti vedno opaznega vozlišča reber, ki ga imajo običajni senčniki. Na njem ni prav nobenih odvečnih in obremenjujočih sestavnih elementov, zato na njegove uporabnike deluje pomirjevalno. Zaradi svoje minimalistične oblike je senčnik Infina odporen tudi na močnejše vetrove.

7. SENČNIK OAZZ

Elegantno senčilo senčnika OAZZ ne zapira pogleda in ustvarja prijeten občutek odprtosto osenčenega prostora.
Sodobna črna barva vrhunsko oblikovanega senčnika Oazz

Senčnik Oazz je sodoben senčnik pravokotne oblike z inovativno obliko konstrukcije senčnika. Posamezni elementi, kot so rebra, platno in mehanizem za odpiranje, so do podrobnosti izdelani. Celotna zasnova temelji na funkcionalnosti in preprostosti rokovanja.

Ustvarja občutek odprtosti osenčenega prostora

Senčnik Oazz ima vgrajen mehanizem za avtomatsko odpiranje senčnika in lahkotno zapiranje. Elegantna, skoraj ravna oblika senčila ne zapira pogleda vstran in ne ustvarja občutka zaprtosti. Senčnik Oazz lahko umestimo v vsak prostor na terasi. Še posebej dobro se vklaplja v sodobno oblikovane zunanje bivalne prostore.

8. SENČNIKI HALO

Sredinski ali stranski sodobni in dovršeni senčniki HALO imajo senčilo šesterokotne ali kvadratne oblike.
Dve barvi in dve obliki senčnika Halo na terasi sodobnega objekta

Senčniki Halo so sodobni senčniki v dveh izvedbah. S sredinskim in stranskim nosilnim drogom. Imajo senčilo šesterokotne in kvadratne oblike. Ker so sredinski senčniki lahkotni in manjše velikosti, se odpirajo in zapirajo s potiskom ali potegom drsnika. Stranska izvedba senčnika, ki je na voljo v dveh dimenzijah, ima priročen vitel za zapiranje in odpiranje senčila.

Senčniki Halo imajo ogrodje v dveh barvah, beli in antracit barvi. Senčilo senčnika je v sivo bež ali temno sivi barvi. Izdelano je iz najkakovostnejšega Marine Sunbrella platna.

9. SENČNIKI ANTEGO

Senčniki ANTEGO so zelo prilagodljivi senčniki in omogočajo senčenje vsakega prostora.
Senčnik Antego senči večjo vrtno garnituro

Senčnik Antego je klasični stranski senčnik s srednje velikim senčilom, ki nam omogoča senčenje večine bivalnih kotičkov na terasi ali vrtu. Nudi vse potrebne funkcionalne prilagoditve senčila, kar omogoča izredno prilagodljivost našim potrebam po senci. 

Odličen in prilagodljiv senčnik za senčenje večjih površin

Senčnik Antego je stabilen senčnik in lahko odprt prenese tudi obremenitve vetra srednje jakosti. Široka izbira barv ogrodja in senčila lahko zadovolji vsakega uporabnika. Pogosto uporabniki na večjih terasah umestijo dva senčnika Antego. Z njima lahko osenčijo velike površine in z različnih strani. Dosežejo to, da jim zaradi premikanja sonca in spreminjanja sence ni potrebno večkrat prilagajati položaja senčnikov.

10. SENČNIKI SHADY

Uporabljeni materiali senčnikov SHADY zagotavljajo dolgo uporabo brez posebne nege, tudi v agresivnem slanem okolju.
Dva vrtna senčnika Shady senčita ležalnike na terasi ob bazenu

Senčniki Shady so klasični sredinski senčniki. Njihova skupna značilnost je, da so osnovno ogrodje in vsi najbolj pomembni sestavni deli izdelani iz nerjavnega jekla. To nam zagotovlja, da senčnik ne bo potreboval posebne nege in da ga bomo lahko uporabljali zelo dolgo časa. Za uporabo v obmorskem okolju so vsi deli senčnika Shady iz nerjavnega jekla dodatno obdelani in zaščiteni pred korozijo s postopkom elektropoliranja.

Podstavek senčnika je premičen in prav tako izdelan iz nerjavnega jekla. V notranjosti podstavka so nameščeni prekati, kamor lahko za dodatno obtežitev nasujemo droben pesek ali mivko.