DOMA NA VRTU

Preživeti več časa ZUNAJ. To je potreba sodobnega človeka. Od vsakdanjega življenja se želimo umakniti v prostor, kjer se lahko sprostimo. V prostor z veliko zelenja in udobja. Sodobni bivalni prostori so zgrajeni tako, da ni več meje med ZNOTRAJ in ZUNAJ. Znotraj dejansko postaja vse bolj zunaj, ne glede na vremenske pogoje. Novi trendi bivanja zunaj gredo v smeri »dopust na svojem vrtu«.

Vse to daje vrtnemu pohištvu in vrtni opremi, ki jo bomo uporabljali na svojem vrtu, še večji pomen.

BIVANJE ZUNAJ

Bivanje zunaj ni več omejeno samo na lepe poletne dni in na čas sončne svetlobe. Gradnja novih sodobnih hiš sledi tem trendom in nam omogoča premik življenja doma od znotraj navzven. Meje med IN in OUT ni več. Odprtost hiš omogoča povezavo in zlivanje z naravo. Take sodobne hiše niso več privilegij, ampak zahteva sodobnega časa.

DEDON -Ureditev terase ob bazenu za sproščanje in druženje

Enake bivalne pogoje si delno lahko ustvarimo tudi pri obstoječih zgradbah in vrtovih. Pri tem potrebujemo kakovostne izdelke in inovativnost za oblikovanje prostora. Kakovost je ključnega pomena za brezskrbno uživanje.

Meje med bivanjem ZUNAJ in ZNOTRAJ v domačem okolju ni več.

V eksperimentalnem studiu PREHOD so na ogled kakovstni izdelki, ki prinesejo luksuz v vaš dom in na vrt.

VRTNO POHIŠTVO

Vrtno pohištvo vedno kupujemo zase in za svojo družino, za svoj slog bivanja. Uporabljali ga bomo dolgo časa in se ga veselili. Kakovostna oprema zunanjega bivalnega prostora poveča tudi vrednost bivalnega prostora kot celote

MANUTTI – Jedilnica na sončnem delu vrta nas razveseljuje spomladi in jeseni

SENČENJE IN ZAŠČITA PRED VREMENSKIMI VPLIVI

Zaščita pred soncem je v vročih poletnih mesecih nujna. Senca poveča bivalno udobje, zniža temperaturo prostora in opreme. Izbor senčil prilagodimo prostoru in načinu bivanja. S senčniki hitro in enostavno osenčimo vsak prostor in senco prilagajamo potrebam s premikanjem senčnika. Večji senčniki imajo stalno mesto, zato je načrtovanje nujno, da bomo imeli senco tam, kjer jo potrebujemo.

ROYAL BOTANIA – Senčenje sedežne vrtne garniture na terasi ob bazenu

LEŽALNIKI IN VRTNA LEŽIŠČA

Udobje je pri ležalnikih najpomembnejša lastnost. Višina, način nastavljanja položaja hrbtišča in enostavno premikanje omogočajo prilagoditev in postavitev ležalnikov glede na svoje želje. Ležalniki ob bazenu so bolj obremenjeni z agresivnim klorom, zato je kakovost njihovih materialov še izjemno pomembna. Enako velja za vrtna ležišča, ki so sodobne ležalne konstrukcije različnih oblik, lahko so tudi atraktivne gugalnice. Njihova značilnost so udobne in vremensko odporne blazine. Nekateri ležalniki in ležišča imajo vgrajena tudi senčila.

TRIBÙ – Jedilnica in ležalniki ob bazenu z lepim razgledom

ROYAL BOTANIA – Luksuzno vrtno ležišče in gugalnica s senčilom

VRTNE VAZE

VRTNE VAZE, okrasne lonce in posode uporabimo za ozelenitev, za dekoracijo, za omejevanje prostora ali za zastiranje. Z ozelenitvijo prostor naredimo prijaznejši za bivanje. Vrtne vaze iz naravne gline so tudi umetniško oblikovani izdelki. Velike vaze, če so postavljene samostojno, prostor polepšajo na nas pa naredijo izjemen vtis.

ATELIER VIERKANT – Velike vrtne vaze omogočajo ozelenitev z večjimi rastlinami

VRTNA KURIŠČA

Vrtno kurišče nas ob večerih zbližuje in navdihuje. Ob njem se vedno radi zbiramo. Z nekaj dodatnimi elementi vrtno kurišče hitro lahko spremenimo v priročen vrtni žar. Na večjem atraktivnem kurišču lahko zakurimo večji ogenj, a zanj potrebujemo več prostora na vrtu.

AK47DESIGN – Ogenj ima neverjeten vpliv na počutje na vrtu

VRTNE LUČI

Vrtne luči in svetila ob večernem bivanju na vrtu ustvarjajo prijetno vzdušje in nas osrečujejo. Zunanja osvetlitev ponoči prikazuje naš vrt na povsem drugačen način. Z lučmi osvetlimo poti in hojnice, prostor, kjer se največ zadržujemo in družimo, dele stavbe, drevesa in druge zanimivosti na vrtu, ki nam z igro senc pričarajo nove vtise. Svetloba nas zbližuje in privablja pozornost. Moderne prenosne svetilke so praktične in lepe na pogled.

ROYAL BOTANIA – Igra svetlobe in sence na bivalnem vrtu

VRTNE PRHE

Če imamo na vrtu bazen ali živimo ob morju, je vrtna prha nepogrešljiva. V poletni vročini ali po aktivnostih na vrtu ali v športu potrebujemo osvežitev. Na ustreznem mestu postavljena vrtna prha je prava rešitev. Lahko je to enostavna in začasna prha, ki jo priključimo na cev za vodo, ali stalni vrtni tuš za redno uporabo.

INOXSTYLE – Zunanje prhe iz najboljših materialov in vrhunskega dizajna