VRTNE MIZE

Vrtne mize na terasi – sodobno oblikovane vrtne mize luksuzne izvedbe za trajno zunanjo uporabo. Najboljši materiali, tikovina, kovina, keramika in široka izbira stolov za kombiniranje.

FUNKCIONALNOST IN SODOBEN DIZAJN VRTNIH MIZ

Ali si želimo preživeti več časa na svojem vrtu ali terasi? Jedilnica na terasi z izbrano in usklajeno kombinacijo vrtne mize in vrtnih stolov nam bo omogočila uživanje ob hrani in druženje v družinskem krogu in s prijatelji.

Izberimo tako vrtno mizo, ob kateri bomo z užitkom preživljali svoj prosti čas. Luksuzna in sodobno oblikovana vrtna miza z ustreznimi stoli bo zagotovila prijetno počutje vseh, ki jo bodo uporabljali. Na dobro počutje ne vpliva samo funkcionalnost, ampak predvsem estetika, dizajn in kakovost izdelave mize in stolov. Njihova trajnost in enostavno vzdrževanje je pričakovana in samoumevna lastnost luksuznega vrtnega pohištva.

Izbira ekskluzivnih vrtnih miz je zelo velika. Glavni cilj oblikovalcev luksuznih miz je izdelati estetske, funkcionalne in kakovostne mize. Pričakovana višja cena izdelka daje oblikovalcu več svobode pri izbiri kakovostnih materialov in uporabi naprednih tehnologij izdelave in površinske obdelave.


Funkcionalnost, estetika, dizajn in kakovost izdelave


Ker vrtne garniture niso več omejene na samo točno določeno kombinacijo modela mize in stolov lahko sami zase izberemo res najboljši sestav in ga povsem prilagodimo svojim potrebam. Na izbiro imamo različne modele miz več velikosti in oblik.

Mize sodobnih vrtnih garnitur imajo lahkotno ogrodje iz trdnih materialov. Večinoma so to aluminijasti odlitki, natančno obdelani in ustrezno zaščiteni s prašnim lakiranjem. Konstrukcija ogrodja je taka, da lahko podpira tudi večje in težje mizne plošče iz keramike dolžine tudi več kot tri metre. Mizne plošče so izdelane iz najboljše tikovine, moderne keramike, kovine ali izjemoma iz kamna in HPL sintetičnega materiala.

Vsi modeli vrtnih miz najbolj priznanih proizvajalcev vrtnega pohištva DEDON, GLOSTER, ROYAL BOTANIA, TRIBU, RODA, MANUTTI in BARLOW TYRIE imajo vedno več možnih velikosti. Za vsak večji ali manjši prostor lahko najdemo ustrezno velikost. Če moramo občasno velikost mize prilagoditi različnemu številu oseb, lahko to rešimo z raztegljivo mizo ali zložljivo mizo.


Kakovost je odločilna za trajno zadovoljstvo.


Prostoru, kjer bo miza nameščena, se prilagodimo tudi z obliko mize, ki je lahko pravokotna, okrogla ali ovalna. Vrtne mizne plošče imajo praviloma zaobljene robove, nekatere tudi bolj ali manj izrazito zaokrožene vogale.

Za vsako vrtno mizo lahko izbiramo vsaj štiri in več modelov stolov. Vsi se oblikovno ujemajo z mizo, tako v barvi in kombinaciji materialov. Vrtne stole izberemo tako, da nam omogočijo predvsem udobno sedenje. Uporabljali jih bomo dolgo časa, zato je temu potrebno posvetiti dovolj pozornosti.

Vrtne mize so lahko skozi celo leto postavljene na prostem, saj vzdržijo vse vremenske vplive brez posebnega vzdrževanja. Nečistoče iz ozračja, ki se v bolj obremenjenih okoljih lahko usedajo na vrtno mizo, občasno očistimo. Z uporabo zaščitnega prekrivala to preprečimo, predvsem v obdobju, ko vrtne garniture dalj časa ne uporabljamo (pozimi). Vzdrževanje vrtnih miz je enostavno - občasno pranje ali mokro čiščenje. Proizvajalci nudijo tudi posebna čistilna in negovalna sredstva.

KAKO IZBRATI VRTNO MIZO?

Če iščemo vrtno mizo, ki jo nameravamo dolgo z zadovoljstvom uporabljati, se odločimo za KAKOVOST. To je edino zagotovilo, da bodo naša pričakovanja izpolnjena. Odločitev za nakup vrtnega pohištva luksuzne blagovne znamke je vedno dobra izbira. To so trajne dobrine, narejene tako, da nas bodo tudi s svojim dizajnom in estetiko zadovoljevale in razveseljevale dolgo časa. Višja cena vrtne mize in ustrezno izbranih vrtnih stolov je s temi značilnostmi upravičena.


Jedilnico na terasi opremimo tako, da nas bo stalno razveseljevala.


Vrtno mizo in ostalo opremo vrtnega bivalnega prostora izbiramo ZASE. Uporabljali jo bomo na svoj način in samo sami lahko najbolje presodimo, kaj je za nas najbolje. Dober NASVET in dodatna POJASNILA nam pri tem lahko pomagajo. Ne spreglejte pomembnih podrobnosti, ki vam jih lahko posredujemo in pojasnimo.

Pri nakupu vrtne mize predvsem upoštevajte naslednje:

 • VELIKOST VRTNE MIZE se nanaša na število oseb, ki jo bodo istočasno uporabljale. Upoštevajte tudi velikost prostora, kjer bo miza nameščena. Priporočamo izbiro nekoliko večje mize, če prostor to le omogoča.
 • DIZAJN vrtne mize in ustreznih stolov naj bo usklajen s prostorom. Ustreza naj vašim občutkom za estetiko, da se boste ob njeni uporabi VEDNO prijetno počutili.
 • MATERIALI, iz katerih so izdelane vrtne mize, so prilagojeni dizajnu in široki možnosti kombiniranja z različnimi stoli ter uporabi v zunanjem okolju.
  Vrtna miza s kovinskim ogrodjem (aluminij ali nerjavno jeklo) in mizno ploščo iz tikovine se zelo dobro vključuje v skoraj vsako okolje. Tako mizo lahko kombinirate z največ različicami vrtnih stolov.
  Vrtne garniture v celoti iz tikovine imajo teh možnosti nekoliko manj.
  S keramično ploščo opremljene vrtne mize ustrezajo modernemu okolju. Ob taki mizi so ustrezni moderno oblikovani stoli, lahko iz različnih materialov.
  Vrtna miza vam mora biti prijetna na dotik, dovolj velika in enostavna za vzdrževanje
 • Vsi materiali, iz katerih so izdelane vrtne mize, so ODPORNI na vremenske razmere, tudi če je vrtna miza stalno izpostavljen vremenskim vplivom. Kljub vsemu priporočamo uporabo prekrivala za zaščito v zimskem obdobju zaradi splošne onesnaženosti ozračja in posledičnega usedanja nečistoč. S tem se izognete nepotrebnemu spomladanskemu čiščenju vaše vrtne mize in drugega vrtnega pohištva.

Odločimo se za KAKOVOST, če vrtno mizo nameravamo uporabljati z zadovoljstvom in dolgo časa.

Če želite o luksuznih vrtnih mizah izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA vrtnih miz nam pošljite

GALERIJA LUKSUZNIH VRTNIH MIZ