VRTNE KLOPI

Vrtna klop predstavlja zanimivo in prijetno mesto za sedenje in počivanje v urejenem vrtu ali parku. Postavljena na pravo mesto omogoča lep razgled na atraktivne dele vrta, ki so nam najbolj všeč. Vabi nas k razmišljanju v miru in tišini. Iz kakovostne tikovine izdelana vrtna klop nas bo osrečevala vrsto let.

Vsestranska vrtna klop

Vrtna klop je najbolj vsestranski element vrtnega pohištva. Lahko jo postavimo kamorkoli, najbolje na tistem delu vrta, kjer bomo lahko sami v miru ali v družbi preživljali svoje najlepše trenutke. Na vrtni klopi lahko uživamo v lepem razgledu na svoj vrt ali okolico. V miru lahko poslušamo zvoke narave, beremo knjigo ali se pogovarjamo s prijetnim sogovornikom. Vrtno klop lahko uporabimo tudi kot ležišče.

Vrtne klopi že stoletja krasijo najlepše vrtove in parke po vsem svetu. Sedanje oblike klopi večinoma izhajajo iz Anglije, kjer so vrtne klopi del tradicije njenih prebivalcev. V zadnjem obdobju so oblikovalci vrtnega pohištva ponovno spoznali vrednost vrtnih klopi in ustvarili nove sodobne oblike, ki jih lahko umeščamo tudi v moderno oblikovane bivalne ali javne prostore.

Z vrtno klopjo si lahko ustvarimo zasebni kotiček, kamor se lahko umaknemo od napornega dogajanja, za miren počitek in oddih. Izkoristimo hlad sence krošnje drevesa ali klop postavimo na mesto, kjer nas spomladi pogreje sonce. Lažje vrtne klopi brez večje težave po potrebi tudi premaknemo.


Za miren počitek, oddih in najlepši razgled.


Vrtne klopi so večinoma izdelane iz tikovine, redkeje iz drugih vrst lesa in kovine. Klasične vrtne klopi so klopi s hrbtiščem in naslonjali za roke ob straneh. Omogočajo udobno sedenje in tudi poležavanje. Sodobne vrtne klopi so seveda izdelane iz sodobnih materialov in oblikovane na sodoben način.

Vrtne klopi iz tikovine so zaradi potrebne nosilnosti bolj masivne, sorazmerno s trdnostjo in trajnostjo lesa. Brez posebnega vzdrževanja jih lahko uporabljamo desetletja in več.

Kako izbrati pravo vrtno klop?

Ko izbiramo vrtno klop, upoštevamo predvsem to, kako bomo na svojem vrtu klop uporabljali. Če je klop namenjena tudi drugim obiskovalcem prostora, kjer bo klop nameščena, upoštevamo še njihove potrebe in pričakovanja. Če klop izbiramo zase, mora ustrezati našim potrebam in potrebam prostora, kjer bo imela svoje mesto. Klop naj bo take oblike, da nas bo ob vsekem času razveselila, tudi samo ob pogledu nanjo. Radi bomo posedali na njej in predvsem pri tem tudi uživali.

Za trajnost klopi na stalnem mestu na vrtu je odločilna kakovost lesa ali drugega materiala, iz katerega je klop izdelana.

Najboljše klopi so vedno izdelane iz kakovostne burmanske tikovine, ki predstavljajo pravo luksuzno dobrino za naš vrt. Najboljše so vrtne klopi proizvajalcev s dolgo tradicijo, kot je na primer BARLOW TYRIE. Moderne vrtne klopi, ki jih lahko kombiniramo z vrtnimi mizami, izdelujejo tudi drugi proizvajalci luksuznega vrtnega pohištva.


Vrtne klopi ponovno pridobivajo svojo vrednost in mesto na vrtu.


Če vrtno klop namestimo ob poti ali hojnici, klop kar vabi k uporabi. Klop spodbuja, da se ustavimo in uživamo v počitku na njej. Na večjih javnih površinah klopi vabijo ljudi tudi stran od glavnih poti in jim nudijo pogled na prijetnejšo okolico. Ponekod vrtne klopi smiselno napolnijo prostor in tam povezujejo druge vrtne površine. Vrtna klop nam lahko služi tudi kot prostor za druženje pod drevesom.

Vrtne klopi so različnih dolžin, za dve, tri ali štiri osebe, izjemoma so tudi daljše. Oblike klopi so ravne, krožne in okrogle.

Vrtne klopi prepustimo vremenu

Vrtne klopi so trajni izdelki in namenjeni uporabi na prostem brez vzdrževanja. Kakovostna tikovina klopi bo dobila žlahtno srebrno sivo barvo, ki les dodatno zaščiti pred vremenskimi vplivi. Tikovina je odporna na vse vremenske razmere in je lahko stalno izpostavljena vremenskim vplivom.

Kljub temu spomladansko čiščenje ni odveč. S tem odstranimo nečistoče, ki so se v zimskem obdobju nabrale iz ozračja. Na bolj deževnih področjih to namesto nas opravi dež.

Sodobno oblikovane vrtne klopi

Sodobno oblikovane vrtne klopi izražajo nove ideje oblikovalcev. narejene so v kombinaciji s kovinskim in betonskim ogrodjem ali ogrodjem is posebnih sintetičnih materialov. Sedišča še vedno ostajajo lesena, praviloma iz tikovine. Žal morajo klopi na javnih prostorih večkrat prenašati tudi neprimerne obremenitve. V takih okoljih je smiselno uporabiti materiale, ki jih ni mogoče z lahkoto poškodovati.

Vrtna klop je nekoliko pozabljen žlahten element vrtov.

Če želite o vrtnih klopeh izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA vrtnih klopi nam pošljite

IZBOR NAJBOLJ ZNANIH VRTNIH KLOPI