VRTNE GARNITURE

Vrtne garniture – vrtni stoli in vrtne mize za sodobne uporabnike. Vrtne garniture modernega dizajna, iz najboljših materialov, tikovine, kovine, keramike in sintetičnega pletiva. Luksuzne vrtne garniture za uresničitev potreb uporabnikov. Za postavitev sodobne zunanje vrtne jedilnice.

USKLAJENE KOMBINACIJE MIZ IN STOLOV

Kako preživeti čim več prostega časa na svojem vrtu ali terasi?

Vrtna garnitura z izbrano in usklajeno kombinacijo vrtne mize in vrtnih stolov vam bo omogočila vsestransko uporabnost vašega bivalnega prostora na vrtu. Delo, ustvarjanje, sproščanje, kosila in druženje v prijetnem okolju vašega vrta vam prinaša vsakdanje zadovoljstvo.

Z vrtno garnituro, ki bo ustrezala vašim potrebam, lahko zagotovite prijetno počutje vseh, ki jo bodo uporabljali. Ne samo funkcionalnost, ampak tudi estetika, dizajn in kakovost vrtnega pohištva imajo na to odločilen vpliv. Luksuzne vrtne garniture označuje trajnost in enostavno vzdrževanje.

Izbor ekskluzivnih vrtnih garnitur je zelo velik. Oblikovalci imajo v tej kategoriji vrtnega pohištva več svobode, da pri dizajnu izbirajo najboljše materiale in najboljše tehnologije izdelave. Njihov glavni cilj je izdelati estetske, funkcionalne, udobne in najbolj kakovostne izdelke za dobro počutje uporabnikov, a ne najnižja cena.


Širok izbor vrtnih miz in stolov omogoča prilagajane izbora potrebam posameznika.


Vrtne garniture niso več omejene na samo točno določeno kombinacijo modela vrtne mize in vrtnih stolov. Sodobne vrtne garniture lahko kombiniramo z različnimi mizami in stoli, ne samo z različno velikostjo mize. Zato je usklajevanje različnih modelov enostavno in daje uporabniku veliko večje možnosti prilagajanja svojim potrebam.

Mize sodobnih vrtnih garnitur imajo praviloma lahkotno ogrodje. Zanj se večinoma uporabljajo aluminijasti deli, ustrezno zaščiteni in prašno lakirani. Konstrukcija ogrodja je taka, da lahko podpira tudi večje, do 360 cm dolžine, in težje mizne plošče iz keramike. Mizne plošče so izdelane iz najboljše tikovine, moderne keramike stekla in izjemoma iz kamna ter HPL sintetičnega materiala.

Oblike miznih plošč so največkrat pravokotne z zaobljenimi robovi. Nekatere mizne plošče imajo bolj ali manj izrazito zaokrožene vogale. V izboru so tudi okrogle in ovalne mize.

Vrtne mize za sestav vrtnih garnitur imajo pri vseh proizvajalcih vrtnega pohištva, DEDON, GLOSTER, ROYAL BOTANIA, TRIBU, RODA, MANUTTI in BARLOW TYRIE, vedno več možnih velikosti. Za večji ali manjši prostor vedno lahko najdemo ustrezno velikost. Z raztegljivo vrtno mizo ali zložljivo mizo lahko velikost vrtne garniture prilagodimo različnemu številu oseb, ki jo v danem trenutku uporabljajo.


V vrtno garnituro lahko združujemo različne vrtne mize in stole.


Vrtni stoli, ki sestavljajo vrtno garnituro, naj omogočajo udobno sedenje. Ostale njegove funkcije in lastnosti lahko prilagajamo z izborom ustreznega modela. Stole lahko izbiramo glede na dizajn ali material, iz katerega so izdelani. Leseno, pleteno ali kovinsko ogrodje, sedišče in hrbtišče iz tikovine, sintetične mrežice ali pletiva in dodatne blazine. Namesto vrtnih stolov garnituro lahko sestavimo tudi z eno ali več klopmi.

Vrtni stoli vrtnih garnitur so v večini primerov oblikovani tako, da jih je mogoče nalagati. Nekateri modeli stolov so tudi zložljivi. Pri zložljivih stolih ekskluzivnih proizvajalcev je mehanizem za zlaganje izredno kakovosten zato ne predstavlja običajne šibke točke stola.

Vrtne garniture so sicer vse leto lahko na prostem in vzdržijo vse vremenske vplive brez posebnega vzdrževanja. Nečistoče, ki se v okoljsko bolj obremenjenih okoljih lahko nabirajo iz ozračja je potrebno občasno očistiti. Dodatnemu delu s čiščenjem se lahko izognemo, če uporabimo zaščitna prekrivala v obdobju, ko vrtne garniture dalj časa ne uporabljamo, na primer pozimi. Vzdrževanje vrtnih sedežnih garnitur je sicer enostavno - občasno pranje ali mokro čiščenje. Po potrebi proizvajalci nudijo tudi posebna negovalna sredstva.

5 POMEMBNIH DEJAVNIKOV ZA IZBIRO LUKSUZNE VRTNE GARNITURE

Vrtne garniture luksuznih blagovnih znamk so vedno trajne dobrine. Narejene so tako, da nas s svojim dizajnom, estetiko in kakovostjo zadovoljujejo in razveseljujejo dolgo časa. Te lastnosti opravičujejo tudi višjo investicijo v njihov nakup. Prav zaradi tega je pomembno, da je naš izbor res tak, kot nam bo najbolj ustrezal.

Ko izbirate sedežno garnituro upoštevajte predvsem naslednje:

 • Vrtno garnituro IZBIRATE ZASE, po svoji meri in za svoj način uporabe. Samo vi sami, ko jo boste uporabljali, boste lahko občutili pravo vrednost izbora. Pri izboru vam, na podlagi dolgoletnih izkušenj, lahko pomagamo s POJASNILI in NASVETI. Dobrim blagovnim znamkam sicer lahko zaupamo, vendar so velikokrat pri izboru pomembne podrobnosti, ki vam jih lahko posredujemo in pojasnimo.
 • VELIKOST VRTNE GARNITURE prilagodimo številu oseb, ki jo bodo istočasno uporabljale in velikosti prostora, kjer bo nameščena. Priporočamo izbiro nekoliko večje vrtne mize, če prostor to omogoča.
 • DIZAJN vrtne garniture naj bo usklajen s prostorom, kjer bo garnitura dobila svoje mesto. Vendar, najbolj pomembno je, da ustreza vašim občutkom za estetiko in da se boste ob njeni uporabi VEDNO prijetno počutili. Sodobne kovinske ali pletene vrtne garniture so primerne za sodobno zasnovane zgradbe in vrtove. Vrtne garniture, ki so izdelane deloma iz tikovine imajo manj omejitev pri vključevanju v prostor. Vedno premostijo tudi neskladja z izredno modernimi bivalnimi prostori.
 • MATERIALI, iz katerih so izdelane vrtne garniture, so predvsem prilagojeni njihovemu dizajnu:
  • Vrtne garniture s kovinskim ogrodjem (aluminij ali nerjavno jeklo) in mizno ploščo iz tikovine ali keramike se zelo dobro vključujejo v moderno okolje.
  • Vrtne garniture v celoti iz tikovine najbolj ustrezajo ljubiteljem tikovine in naravnih materialov. Vsi cenijo žlahtnost tikovine še posebej po tem, ko teak spremeni svojo naravno barvo in s srebrno sivino trajno osrečuje lastnika.
  • Pletene vrtne garniture (v celoti) so na voljo samo z mizami manjših dimenzij. Kombiniranje miz s kovinskim ali lesenim ogrodjem ne omejuje uporabo pletenih stolov. Sodobni pleteni stoli z ekskluzivnim dizajnom se z njimi popolno ujemajo.
  Izberite si tako vrtno mizo in vrtne stole, da vam bodo tudi prijetni na dotik in otip.
 • Vsi materiali so ODPORNI na vremenske razmere, tudi če so vrtne garniture stalno izpostavljene vremenskim vplivom. V našem okolju je zaradi nečistoč v zraku priporočljiva zimska zaščita z ustreznim pokrivalom.

Pri izboru zaupajte svojim občutkom, ki vas bodo spremljali ves čas uporabe vrtne garniture.

Če želite o luksuznih vrtnih garniturah izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA vrtnih garnitur nam pošljite

IZBOR LUKSUZNIH VRTNIH GARNITUR