Ležalniki

Ležalniki, vrhunsko oblikovani, sodobni ali s tradicionalnim pridihom, iz izbranih kakovostnih materialov za udobno sprostitev v senci ali na soncu, na vrtu in terasi, ob bazenu ali na plaži.


Ležalniki so namenjeni sprostitvi in počitku doma na terasi, na vrtu ali drugod, kjer preživljamo svoj prosti čas ali dopust. Na morju na plaži, v hotelu na terasi ali ob bazenu. Od ležalnikov pričakujemo udobje, trajno uporabo in zadovoljstvo ob njihovi funkcionalnosti in estetski obliki. Iz široke izbire ekskluzivnih ležalnikov lahko najdemo take, ki bodo zadovoljili naše potrebe in pričakovanja.

UDOBJE, FUNKCIONALNOST, ESTETIKA IN KAKOVOST LEŽALNIKOV

Ležalnike uporabljamo izključno za sproščanje in počitek v za nas prijetnem okolju. Udobje je pri tem ključnega pomena, zato nam mora ležalnik omogočati tak način uporabe, ki nam bo najbolje ustrezal. Na ležalniku z ustrezno višino, nastavljivim hrbtiščem, enostavnim premikanjem, udobnim ležiščem in prijetno blazino bomo z užitkom preživljali svoj prosti čas. Če je ležalnik še estetsko oblikovan in izdelan iz kakovostnih in trajnih materialov, nam bo ob uporabi vedno ustvarjal tudi prijetne občutke in zadovoljstvo.


Sprostitev doma na vrtu, ob bazenu, v hotelu ali na plaži


Izbira ležalnikov najvišje kakovosti je zelo velika. Več svobode pri oblikovanju luksuznih ležalnikov oblikovalcem omogoča izbiro najboljših materialov in tehnologije za njihovo izdelavo. Estetika, funkcionalnost in kakovost so zanje pomembnejši dejavniki kot cena končnega izdelka. Oblikovalci za izdelavo ležalnikov izbirajo zelo različne kombinacije materialov.

Tikovina, nerjavno jeklo in barvan aluminij se uporabljajo za izdelavo ogrodja in pomembnih bolj obremenjenih sestavnih delov. Pletivo iz odpornih in pred UV žarki zaščitenih vlaken ali poliolefinske pletenine ter sintetične mrežaste tkanine se uporabljajo za izdelavo ležišča. Udobne debelejše, mehke in za zunanjo uporabo prirejene blazine potrebujemo za ležišča iz tikovine ali pletenine, za druge zadostuje tanjša blazina.

Vsi kovinski deli ležalnikov so natančno obdelani, po potrebi dodatno zaščiteni z galvansko obdelavo ali s prašnim lakiranjem.Konstrukcija ogrodja je zgrajena tako, da lahko prenese tudi predvidene obremenitve. Pri luksuznih ležalnikih ni nič prepuščeno naključju, njihova kakovost je opazna v vseh podrobnostih. Vsi najbolj priznani proizvajalci ležalnikov in vrtnega pohištva, DEDON, GLOSTER, ROYAL BOTANIA, TRIBU, RODA, MANUTTI in BARLOW TYRIE so brez izjeme poznani prav po najvišji kakovosti.

Ležalnike brez omejitve lahko stalno pustimo na prostem, saj vzdržijo vse vremenske vplive. Posebnega vzdrževanja ne potrebujejo. Če pozimi daljše obdobje ležalnikov ne uporabljamo, jih lahko prekrijemo z originalno prevleko. S tem preprečimo usedanje nečistoč iz ozračja in se izognemo nepotrebnemu čiščenju. Po potrebi lahko uporabimo tudi posebna negovalna sredstva, ki jih nudijo proizvajalci za posamezne vrste materialov.

Kako izbrati ležalnik?

Če želimo ležalnik, ki ga nameravamo z zadovoljstvom uporabljati dalj časa, je njegova KAKOVOST odločilnega pomena. Odločitev za nakup ležalnika enega od priznanih proizvajalcev luksuznega vrtnega pohištva je vedno dobra izbira. Naša pričakovanja bodo s tem izpolnjena z bistveno večjo verjetnostjo. Luksuzno vrtno pohištvo je tudi trajna dobrina, ki nas bo dolgo časa zadovoljevala in razveseljevala tudi s svojim dizajnom in estetsko vrednostjo. Višja cena je pri takem izboru manj pomembna in je v daljšem času uporabe povsem opravičljiva.

  • Ležalnik vedno izbiramo za SVOJO UPORABO. Samo sami lahko najbolje presodimo, kakšen ležalnik bo najbolje izpolnil naša pričakovanja. Uporabljali ga bomo na svoj način. Pri izbiri ležalnika pa nam pojasnila in nasveti poznavalca lahko pomagajo, da ne spregledamo kakšne pomembne podrobnosti.
  • DIZAJN ležalnika naj bo usklajen s prostorom, kjer ga boste uporabljali. Predvsem naj ustreza vašemu načinu ležanja na njem. Estetska dovršenost izbranega ležalnika pa vam vaše prijetno počutje dodatno okrepi.
  • MATERIALI, iz katerih ležalniki izdelani, so prilagojeni njihovemu dizajnu in uporabi v zunanjem okolju.
    Zaupajte svojim občutkom in izberite takega, da vam bo prijeten na dotik in otip. Ležalniki, ki imajo vgrajene vsaj nekaj tikovine, se zelo dobro vključijo v skoraj vsako okolje. Sodobni materiali, kovina in pletenine se večkrat običajno bolje lažje umestijo v sodobno oblikovana bivalna okolja. Izberite materiale ležalnika in blazin tako, da vam bodo ustvarjali prijetne občutke

Različne izvedbe ležalnikov

Običajna izvedba ležalnikov omogoča ležanje in udobno sedenje ob različni nastavitvi naklona hrbtišča. Ležalniki so se razvili iz enostavnih klasičnih zložljivih ležalnikov »deck chair«, ki so krasili palube prekooceanskih ladij. Prvotna zasnova teh ležalnikov je še vedno prisotna in proizvajalci razvijajo nove sodobno oblikovane modele.

Leseni vrtni ležalniki iz tikovine so zaradi trajnosti lesa ponovno med najbolj iskanimi modeli ležalnikov. Izdelani so po načrtih znanih arhitektov in so klasičnih in modernih oblik.

Pleteni vrtni ležalniki so narejeni iz sintetične pletenine različnih barv, ki omogočajo oblikovanje mehkih linij in ležalnih površin.

Kovinski vrtni ležalniki so izdelani iz nerjavnega jekla ali aluminija. V kombinaciji z lesom ali sintetično mrežico različnih barv nastajajo zanimive sodobne različice ležalnikov.

Potreba po povečanem udobju ob poležavanju na vrtu ali terasi je pripomogla k razvoju večnamenskih in večjih ležalnikov za več oseb. Pojavile so se prava vrtna ležišča različnih velikosti in oblik, ki imajo lahko dodana še ustrezna senčila.

Sodobna oblika MERIDIENNE ležalnikov omogoča več načinov njihove uporabe, sedenje počivanje in poležavanje. Lahko so simetrične ali asimetrične oblike. Asimetrični meridienne ležalniki omogočajo zanimivo kombiniranje levih in desnih modelov v večje sestave.

Za sprostitev na soncu ali v senci zagotovo najdete odličen ležalnik, ki ga boste z veseljem uporabljali na svojem vrtu ali terasi, ob bazenu ali na plaži.

Če želite o luksuznih ležalnikih izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA ležalnikov nam pošljite

GALERIJA IZBRANIH LUKSUZNIH LEŽALNIKOV