VRTNE PRHE, VRTNI TUŠ

Vrtne prhe so nepogrešljive, če imamo na vrtu bazen ali če živimo ob morju. Ko potrebujemo osvežitev v vročih dneh, po aktivnostih na vrtu ali v športu, se lahko zunaj tudi osvežimo. V zunanji prostor na ustrezno mesto lahko namestimo stalni vrtni tuš za redno uporabo ali enostavno začasno prho, ki jo priključimo na cev za vodo.

ZAKAJ BI IMELI NA VRTU PRHO?

Zunanji tuš je nujna vrtna oprema ob bazenu. Uporabimo ga pred koriščenjem bazena in po njem, ko želimo s sebe sprati sol ali klor. Zunanjo prho vsekakor potrebujemo tudi v primeru, če živimo ob morju, ko pridemo s plaže, da ne prinašamo soli in peska v hišo, stanovanje ali apartman.

Kaj pa vrtna prha na običajnem vrtu?

Prhanje zunaj, v sončnem vremenu in naravnem okolju je osvežujoče in prijetno. Ob lepem pogledu na okolico, je prhanje dvojni užitek in povsem drugačna osebna izkušnja.


Prijetna osvežitev v naravnem okolju ob vročih dneh, po aktivnostih
na vrtu ali v športu


Zunanji tuš je praktičen. V sodobnem času se veliko ukvarjamo s športom, tekom v naravi ali kolesarjenjem ali z raznimi aktivnostmi na svojem vrtu. Če imamo na vrtu prho, se je tam enostavno, poživljajoče in prijetno stuširati in preobleči. Zakaj bi to počeli v omejenem prostoru znotraj hiše in ne na prostem v prijetnem okolju.

Če imamo otroke, ki se poleti igrajo na vrtu, je vrtna prha odlična rešitev za čiščenje, preden vstopijo v notranje prostore. Vrtna prha je lahko tudi mesto, kjer se otroci brez težav igrajo z vodo. In prav vsi to radi počnejo. Pri tem pa ni prav nobene nevarnosti, da bi se kaj neprimernega zmočilo.

5 POMEMBNIH DEJAVNIKOV PRI ODLOČANJU ZA POSTAVITEV VRTNE PRHE

Če imamo hišo z vrtom in če vrt tudi radi uporabljamo v svojem prostem času, je vrtna prha uporabna oprema, ki nam prihrani čas. Vrtno prho lahko uporabimo za čiščenje svoje opreme po aktivnostih na vrtu, po zabavi ali pikniku, enostavno očistimo tudi svojega hišnega ljubljenčka, ko se vrnemo s sprehoda. Vsekakor pa je pri načrtovanju potrebno upoštevati kar nekaj pomembnih dejavnikov, če želimo, da bomo z njeno postavitvijo dosegli tisto, kar pričakujemo.

  • Postavitev vrtne prhe naj bo dobro načrtovana, še posebej če jo bomo postavili na stalno mesto. Predstavljala bo del prostora na vrtu, ki nam bo omogočal dodatne prijetne trenutke na vrtu. Zato naj bo prostor z vrtno prho oblikovan tako, da nam bo pogled nanj v zadovoljstvo. Če bomo vrtni tuš uporabljali tudi v hladnejših obdobjih, zagotovimo tudi dovod tople vode.
  • Najboljša lokacija za postavitev vrtnega tuša je na primernem mestu na soncu. Na soncu je njegova uporaba, prijetnejša, še posebej v manj vročih dnevih. Po uporabi se celotna okolica vrtne prhe tudi hitro posuši.
  • Odvisno od tega, kako bomo vrtni tuš uporabljali, je dobro zagotoviti določeno stopnjo zasebnosti. Pri tem seveda pazimo, da prostora ne omejimo in utenimo. Zastiramo predvsem zaradi nezaželenih pogledov.
  • Vrtni tuš mora biti izdelan iz najkakovostnejših materialov. Stalno bo izpostavljen vremenskim vplivom, soli ob morju ali kloru ob bazenu. V celoti mora biti izdelan iz najbolj kakovostnega nerjavnega jekla ali zelo odpornega lesa. Cena pri tem ne sme biti glavni dejavnik pri odločanju za nakup.
  • Če živimo v hladnem območju z nevarnostjo zmrzali, poskrbimo, da voda pozimi ne bo zmrznila, da izoliramo dovod vode in tuš po uporabi izpraznimo.

Vrtne prhe so stalna oprema tudi na plažah in ob bazenih hotelov za osvežitev po kopanju ali sončenju.

Če želite o vrtnih prhah izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA vrtnih prh nam pošljite
sporočilo.

IZBOR VRTNIH PRH