Senčniki

Senčniki hitro in enostavno zagotovijo senco in omogočajo bivanje na osončenih površinah. Ekskluzivne izvedbe in dizajn dodajo estetski učinek, izbrani kakovostni materiali in izpopolnjeni mehanizmi za upravljanje dolgo pa uporabno dobo.

Funkcionalnost, estetika in kakovost senčnikov

Vrtni senčniki so v vročih poletnih dneh nepogrešljivi del vrtne opreme. Za zaščito pred soncem od senčnika pričakujemo dobro senčenje prostora, kjer se v sončnih dneh zadržujemo.

Dobro senčenje znižuje temperaturo opreme v senci ter s tem poveča bivalno udobje. Učinkovitost senčenja lahko izboljšajo še ustrezna oblika in velikost senčnika ter možnost premikanja ali prilagajanja naklona senčila.


Znižanje temperature in povečanje bivalnega udobja


Dober sečnik lahko uporabimo povsod, na svojem vrtu ali terasi, ob bazenu ali na plaži. Na vrtovih ali terasah restavracij, hotelov ali drugih javnih površinah z njimi lahko osenčimo tudi večje površine in zagotovimo dobro počutje gostov.

Kakovost senčnika kot celote kakovost uporabljenih materialov, preprosta uporaba in vzdržljivost sta ključnega pomena za uporabnika. Oblikovalci luksuznih senčnikov uporabijo najboljše materiale, nerjavno jeklo, prašno barvan aluminij, tikovino, najboljša platna, ki ne obledijo in granit za podstavke, ki so odporni na agresivno zunanje okolje, slano morsko ali klorirano okolje bazenov in UV žarke

7 pomembnih dejavnikov za izbiro ustreznega senčnika

Če želimo svoj bivalni prostor osenčiti z enim ali več senčniki, izberemo take, da jih bomo z zadovoljstvom uporabljali dalj časa. Njihova KAKOVOST je pri tem odločilnega pomena. Odločitev za nakup senčnikov priznanih proizvajalcev je vedno dobra izbira in verjetnost izpolnitve naših pričakovanj zagotovljena.


Za odločitev pri nakupu senčnikov so zelo pomembne PODROBNOSTI


Dobri senčniki so trajna dobrina, ki nas bo zadovoljevala dolgo časa in razveseljevala tudi s svojim dizajnom in estetsko vrednostjo. V daljšem časovnem obdobju uporabe je tudi višja cena povsem opravičljiva.

 • Senčnike vedno izbiramo za SVOJO UPORABO ali za uporabo naših gostov. Samo sami lahko najbolje presodimo, kakšni senčniki bodo najbolje izpolnili vsa naša pričakovanja. Za pravo odločitev pri nakupu senčnikov so pomembne PODROBNOSTI, ki jih lahko spoznamo samo ob pomoči osebe, ki jih dobro pozna. Z njihovimi pojasnili in nasveti jih ne bomo spregledali.
 • OBLIKA IN VELIKOST senčnika je delno pogojena s prostorom, kjer senco potrebujemo, in z opremo, ki jo v tem prostoru uporabljamo. Senčenje zasebnih bivalnih površin, kjer imamo na terasi postavljene mizo in stole, sedežno garnituro ali ležalnike, zahteva povsem drugačen pristop pri načrtovanju, kot senčenje večjih javnih površin v hotelirstvu in gostinstvu.

  Če smo omejeni s prostorom, uporabimo senčnik s sredinskim drogom, ki ga lahko enostavno premikamo. Tak senčnik postavimo na tisto mesto, kjer želimo imeti senco.
  Senčnik s stranskim drogom je zaradi potrebne stabilnosti težji in največkrat stoji na stalnem mestu. Stranski drog omogoča postavitev senčnika na mesto, kjer ne moti gibanja ali postavitve vrtnega pohištva.
  Če želimo osenčiti večjo površino, lahko uporabimo posebne izvedbe senčnikov z več senčili ali senčnike razporedimo v eno ali več vrst.

 • MEHANIZEM ZA ODPIRANJE IN ZAPIRANJE je ključni dejavnik pri uporabi senčnika. Enostavno odpiranje in zapiranje brez potrebne posebne sile omogoča upravljanje vsakemu uporabniku. Še bolj prijazen za uporabnika je samodejni mehanizem, kot ga ima na primer senčnik Palma. Pri večjih senčnikih se uporablja električni pogon z daljinskim upravljanjem.
 • DIZAJN senčnikov naj bo usklajen s prostorom, kjer jih boste uporabljali, in z opremo prostora. Pomembno je, da z uporabo senčnikov dosežemo tudi boljši estetski učinek prostora. V tako opremljenem prostoru se boste VEDNO prijetno počutili.
 • MATERIALI, iz katerih so senčniki izdelani, so prilagojeni njihovemu dizajnu in uporabi v zunanjem okolju. Pomembno je, da so odporni na klimatske razmere v prostoru, kjer jih bomo uporabljali, še posebej ob morju ali bazenih, na sol in klor v ozračju.
  Posebej moramo biti pozorni na kakovost platna, da je dejansko odporen na UV žarke. Platno mora biti izdelano iz vlaken, ki so v celoti obarvana. Le v takem primeru platno ne bo obledelo.
 • Vsi materiali kakovostnih senčnikov so ODPORNI na vremenske razmere, tudi če so senčniki stalno izpostavljene vremenskim vplivom. V našem okolju je zaradi nečistoč v zraku priporočljiva zimska zaščita z ustreznim pokrivalom. Pri večini senčnikov je to del standardne opreme.
 • ODPORNOST PROTI VETRU je neposredno povezana s konstrukcijo senčnika (velikost in višina senčnika ter njegova oblika). Stabilnost senčnika poveča ustrezna teža podstavka. Nekateri proizvajalci senčnike testirajo tudi na jakost vetra in kupcem posredujejo podatke o tem. Priporočljivo je, da v močnem vetru senčnik zapremo, predvsem zaradi nepredvidljivih kratkotrajnih sunkov vetra.

Odločite se za KAKOVOST, da boste senčnik z zadovoljstvom uporabljali dolgo časa.

Če želite o luksuznih senčnikih izvedeti več, nas OBIŠČITE, za naročilo KATALOGA senčnikov nam pošljite
sporočilo.

GALERIJA IZBRANIH LUKSUZNIH VRTNIH SENČNIKOV